Волинських правоохоронців просили забрати валютників з центру Луцька і поставити їх біля міліції

Волинських правоохоронців просили забрати валютників з центру Луцька і поставити їх біля міліції
Під час прес-конференції за участю головного правоохоронця Волині Петра Шпиги журналісти поцівкавилися на якому рівні проходить боротьба з незаконним обміном валюти.

Міняйли валюти стоять прямсінько у центрі міста, зовсім неподалік знаходиться і Головне управління УМВС Волині. Проте, таке «географічне положення» аж ніяк не впливає на проблему. Валютники «під носом» у правоохоронців відчувають себе доволі вільно. Такий бізнес у нашому місті процвітає. Послугами місцевих вуличних міняйл користуються навіть народні депутати, в чому днями на власні очі переконався журналіст ВолиньPoostу.

Під час прес-конференції журналісти поцікавилися як проходить боротьба в обласному центрі Волині з незаконним обігом валюти і чи не можна було б забрати валютників з центру і поставити їх під стіни міліції. Мовляв, якщо одні відверто плюють на закон, а правоохоронці на це не реагують, то нехай роблять вже свою справу під головною установою закону.

Петро Шпига з цього приводу «розводить руками». Каже, що відповідальність за такі незаконі дії лише адміністративна, а штрафи на валютників не дуже впливають.

Загалом, в 2015 році виявили 55 правопорушень. Вилучили 157 тисяч гривень, 4,8 тисячі доларів США, 200 євро та понад 10 тисяч злотих. У судовому порядку до відповідальності притягнули 21 правопорушника.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та яке там, той шпига сам їх всі кришує, так само як і бурштин!!!
Відповісти
Боже, журналіста мнема чим зайнятися, чесно!!! Краще б зайнялись питанням мера та його обов'язків перед лучанами,а то нічого для людей не зроблено,А навпаки, ще гірше нароблено, а не валютчиками!!! Хай собі займяються справою, вони Вам заважають??? Вони собак,котів там підгодовують, допомагають, а Ви чим займаєтесь??? Смішно, чесно!Карабасом барабасом займіться, сміттям у місті, безробітництвом,к ришуванням олігархів, таких як єрємєєв, голєва, що слабо ділом зайянтися чи на це розуму не вистачає,журналісти???
Відповісти
а це теж важливе питання! Спекуляції... Мабуть і Ви до того причетні!!!
Відповісти
Мером буде або Лучанка, або Штефан. Завтра знову похолодає. Треба міняти мера.
Відповісти
От баригі,платять ментам з шистьопкі і вони іім дозволяють стояти
Відповісти
а безработные помогающие другим нищим просто волонтеры
Відповісти
Шпига - нормальний мужик: порядеий і справюній чоловік...Порох, нприклад, сказав, що реформа судів блокується...Так і на Волині: один Шпига не може сам пробити корумповану стіну ментів, яка будучсласт десятиліттями.
Відповісти
люди, ви дивні. Валютчики що комусь заважають. Думаю кожна людина хоч 1 раз у житті - але валюту міняла саме в них.
Стандартна ситуація - треба обміняти валюту в центрі міста наприклад. Заходиш в один банк, другий, третій і т.д. Достатніх коштів в касі для обміну немає. Держава така.... Що ж тоді робити..... об'їжати усі відділення і ціле місто у пошуках
Відповісти
А Нікіта.де
Відповісти
А Варшава платить
Відповісти
У банках через те валюти й нема, що вся йде в руки мінялам. Вони ж діють спільно, хіба не зрозуміло?
Відповісти
Порозводили собак безпритульних в центрі міста, срамота. Нехай Лучанка до себе їх забере і вдома годує. А то не пройдеш - гавкатня одна. І валютчики як свора собак.
П.с. Особисто я у валютчиків не міняю. Принципово.
Відповісти
Я не розумію, кому мішають валютчики? Хочеш, ідеш до них міняти валюту, хочеш - ідеш в банк, ніхто нікого силою туди не тягне. І курси валют у них набагато вигідніші. Нехай держава прийме нормальне валюте законодавство і проблема у валютчиках відпаде автоматично.
Відповісти