«Ви виграли автомобіль» - на Волині промишляють телефонні аферисти

«Ви виграли автомобіль»  - на Волині промишляють телефонні аферисти
Все частіше волиняни потрапляють на гачок телефонних аферистів та псевдоволонтерів. Правоохоронці області застерігають краян бути обережними та не перераховувати свої кревні невідомим особам.

Так, нещодавно працівниками Луцького міськвідділу міліції були затримані горе-батюшки, які, приїхавши з іншого регіону, збирали допомогу бійцям АТО. Про це повідомив очільник УМВС України у Волинській області Петро Шпига під час брифінгу.

"Ми фільтруємо, координуємо і відслідковуємо інформацію щодо осіб, які обманним шляхом використовують довіру громадян і збирають гроші", - запевнив Шпига.

Загалом, як розповів начальник управління карного розшуку Геннадій Єпіфанович, на сьогоднішній день на Волині одним із найпоширеніших видів легкого заробляння коштів є шахрайства, які здійснюються зловмисниками за допомогою мобільних телефонів.

"Швидше всього десь хтось отримав і перепродав базу клієнтів "Приватбанку". Зловмисники користуються цією базою", - висловив здогад Геннадій Єпіфанович.

На підтвердження своїх слів правоохоронець розповів, що часто буває, коли до потенційної жертви телефонує абонент, який називається представником служби безпеки "Приватбанку", повідомляє про нібито несанкціоноване зняття коштів з рахунку абонента та запитує номер картки, щоб її заблокувати.

"Таким чином шахраї, використовуючи довіру людей, знімають кошти з рахунків", - запевняє начальник карного розшуку.

Другий поширений на сьогодні вид шахрайства – коли зловмисники телефонують і повідомляють людині про виграш автомобіля, який можна отримати, перерахувавши певну суму коштів. Особи, які люблять "халяву", без зайвих запитань перераховують кошти на продиктований співрозмовником рахунок. А коли розуміють, що насправді їх "кинули", вже пізно.

Причому, запевняють правоохоронці, таким чином люди перераховують шахраям не малі гроші, буває що й по 20 тисяч гривень.

Третій вид афери, коли зловмисники телефонують до особи з повідомленням, що її син-кум-брат-сват потрапили в міліцію та обіцяють вирішити ці питання за певну суму грошей.

"Чомусь волиняни, хоча ми неодноразово зверталися до них за посередництвом ЗМІ, швидко реагують на шахрайство, оперативно перераховуючи кошти на номер картки, який їм диктують шахраї", - резюмує Геннадій Єпіфанович.

На що Петро Шпига додає, що все тому, що люди за своїм менталітетом, переконаннями, поглядами з західного регіону України набагато добріші і щедріші, ніж зі Сходу.

Правоохоронці розповіли, що на сьогодні розкрито тільки 53 факти таких шахрайств розкрито. Встановлено також, що переважно телефонні аферисти перебувають на територіях окупованих областей – у містах Горловка, Єнакієво та ін.

Але чим серйозніше шахрайство, тим серйозніша доказова база необхідна, щоб в подальшому не виникало питань щодо притягнення зловмисників до кримінальної відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В моєі сестри теж було несанкціоноване зняття коштів-іі розвели на 3900. Через 5 хв на номер анологічний сестриному тільки остання цифра наступна і теж несанкціонове зняття. Полюбом продали базу...міліція розводить руками
Відповісти
Лохів треба вчити гривнею ,інакше все життя будуть мріяти про шару.
Відповісти
Нам сказали що по інтернету хочуть зняти кошти. Все було так швидко що не встигла зорієнтуватись. Але лох-це судьба
Відповісти
Нам сказали що по інтернету хочуть зняти кошти. Все було так швидко що не встигла зорієнтуватись. Але лох-це судьба
Відповісти
Була Смс. з 095-7034659. ніби виграш автомобіля. сайт atlantmotors.com.ua. На сайті пишуть що офіційні ділери Шевролет. Пробив SEO-параметри сайту. Pr-0, ТиЦ -0. сторінок в Гуглі - 0 сторінок в Яндексі - 0. Дата створення сайта 25.04.2015р. А вже 29.04.2015 вони роздають призи ніби....
Відповісти
І в мене була подібна ситуація, тільки шахраї користувалися мобільним оператором лайф - 0638354516, а ще в смс були номери якби для довідки: 0637312990, 0637312920, посилалися на сайт: autodraif.com.uа - теж типу "офіційні ділери Шевролет". Слава Богу, мені вистачило розуму не вестися на це. Але шкода тих людей, котрі не розуміють, що це явне шахрайство та пересилають кошти.
Відповісти
Не только на Волине они добрались уже и до Сумской обл. Вчера получила sms:На ваш номер приз " Chevrolet Aveo" и указано 3 номера на которые можно перезвонить и сайт "atlantmotors". Бред как можно выиграть что-то если нигде не брал участия... Охренели сволочи!!! Неведитесь перепроверте информацию "7 раз померь и один раз отреж"
Відповісти
не ведитесь на лохотрон. Пришла смс-ка, что мы выиграли автомобиль Шевроле или его денежный эквивлент. Мы выбрали деньги. Потом выясилось, что чтбы получить эти деньги нужно наличие на карточке 2% от суммы, которые они снимут за перечисление выигрыша. Мы позвонили оператору банка, заподозрив неладное. Там сказали, что это развеод чистой воды и что для перечисления средств не нужно дополнттельной информации в виде срока действия карточки и т.п. кроме самого номера. В итоге карточку мы заброкировали, а мошенники были послены подальше. Будьте осторожны!!!!
Відповісти
Останні новини
«Ви виграли автомобіль» - на Волині промишляють телефонні аферисти
01 травень, 2015, 16:00