«Волинь» вистояла в Луцьку

«Волинь» вистояла в Луцьку
Лучани та донеччани закривали 22 тур. Після перемог «Динамо» та «Дніпра» «Шахтарю» не було куди подітися, як обрушити на «волинян» всю потугу своїх атак – слід було наздоганяти команді Луческу киян та дніпрян.

Про це йдеться в повідомленні клубної прес-служби лучан.

Із перших хвилин стало зрозуміло, що одному з грандів нашого чемпіонату у Луцьку буде непереливки. Лучани дуже уважно оборонялися, не шкодували своїх ніг, а «Шахтар» і особливо його бразильці не були дуже готовими до жорсткої боротьби.

Утім, моменти у «гірників» з`являлися із загрозливою для господарів частотою. Жуніч помилився при виконанні пасу назад, але Тайсон в ближньому бою не зміг переграти Богдана Шуста.
Два супершанси традиційно змарнував у першому таймі Луіс Адріано.
А по тому супермомент втратила «Волинь». Після помилки захисників «Шахтаря» в центрі поля Бабатунде втік віч-на-віч з Пятовим, але в останній момент пробив прямо в голкіпера.

У перерві не робили тренери замін й гра потекла тим же руслом, що в першому таймі. Перший шанс мали господарі - Політило з Польовим хитро розіграли штрафний і після потужного удару останнього м'яч пролетів над поперечкою. Справжня «гармата» розрядилася.

Більше того – на 57 хвилині Сандро Кобахідзе пройшов до штрафного і з 30 метрів потужно вдарив зовсім поруч із дальнім кутом воріт Пятова.

Пішла ще жвавіша гра. Гладкий знайшов розрізним пасом Тейшейру майже на куті воротарського, але Артем Шабанов у відчайдушному стрибку заблокував удар Алекса. Ще один блок врятував лучан після добивання Гладкого. Фред влучив у стійку воріт Шуста, а Олександр добивав уже у порожні ворота. І в цей момент у них з`явилися Польовий з Політилом.

Шкода, що дуже скоро Польовий «зламався» і замість нього вимушено вийшов Гал Шіш, який нарешті відновився після травми.
«Шахтар», звісно, «рвав і метав». Гладкий підсилив атаку і виглядав набагато небезпечніше Адріано, але свй 300%-ий шанс Олександр змарнував. Коста промчав флангом і Гладкий з 5 метрів ударом головою відправив кулю повз дальню стійку володінь Шуста.

Якщо першу частину другого тайму «Волинь» прагнула контратакувати, то в кінці лучани були змушені, зціпивши зуби терпіти тиск гостей і відбиватися. Особливо блискуче діяв у "рамці" Богдан Шуст.

В кінці гри на фарт для "Волині" вийшов герой останнього луцького матчу суперників Редван Мемешев. І майже одразу Редван почав надзвичайно гарну та гостру контратаку, він розігнав атаку й відпасував Бікфалві. Після пасу Еріка Бабатунде бив у дальній кут, але по неймовірній траєкторії м'яч розминувся з воротами.
П`ять доданих Трухановим хвилин тягнулися, наче усі 5 годин. Але на перемогу "гірники" так і не награли, а "Волинь" заслужено вистояла нічию.

Волинь (Луцьк): Шуст, Жуніч, Парцванія (Гуменюк, 54), Шабанов, Польовий (Шіш, 73), Шарпар, Політило, Бабатунде, Матей (Мемешев, 84), Бікфалві (к), Кобахідзе.
Запас: Кичак, Бабенко, Козьбан, Никитюк

Шахтар (Донецьк): Пятов, Срна (к), Кривцов, Ракіцький, Ісмаїлі (Дентіньйо, ), Степаненко, Фред, А.Тейшейра, Д.Коста, Тайсон (Марлос, 57), Л.Адріано (Гладкий, 61)
Запас: Каніболоцький, Ордець, Коваленко, Бернард.

Арбітри матчу: Труханов (Харків) - Шлончак (Черкаси), Альохін (Хмельницький)

Попереджені: Кобахідзе (56), Шарпар (61), Шуст (77), Матей (84), Гуменюк (89, Бабатунде (89) - Степаненко (16), Кривцов (52), Луіс Адріано (61), Фред (89), Дентіньйо (90+1).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.