На міжнародному пробізі в Ковелі розігруватимуть планшети та велосипеди

На міжнародному пробізі в Ковелі розігруватимуть планшети та велосипеди
9-го травня в Ковелі відбудеться Х міжнародний пробіг, в рамках якого пройде відкритий чемпіонат України з півмарафону.

Як розповіли під час прес-конференції організатори заходу, вони розраховують на масштабне спортивне дійство. Загалом попередньо планують, що участь у пробізі візьмуть близько 2-х тисяч людей з різних областей та країн. Серед заявлених учасників є і волинянин Юрій Русюк, який переміг у П’ятому столичному напівмарафоні.

Окрім спортсменів з інших областей, прибудуть бігуни з Білорусі та Польщі. Планували взяти участь у пробізі навіть французи, проте їхній приїзд через певні обставини відмінили.

Учасники, які будуть бігти на травневе свято у ковельському марафоні, отримають диплом учасників, а також візьмуть участь у розіграші цінних призів.

Голова громадської організації «Спортивний клуб «Ковель» Сергій Панасюк розповів, що навіть якщо марафонівець прийде до фінішу останнім, він все одно зможе виграти, для прикладу, велосипед або планшет. Також передвбачений призовий фонд для учасників у сумі 25 тисяч 800 гривень. Грошовими винагородами планують відзначити 10 перших місць. Найвища виплата становитиме 3000 гривень. Для дітей, які візьмуть участь у півмарафоні, передбачені солодкі призи.

За словами Сергія Панасюка, підрахувати точну суму коштів, яка піде на організацію спортивного заходу зараз важко, адже працюють з різними спонсорами і «живих» грошей в руках не тримали. Проте, якщо прикинути «на око», сума коливається в межах 200-250-ти тисяч гривень. Як стверджує організатор - це дуже мало. Наприклад, у Польщі подібні марафони обходяться в кілька мільйонів злотих. До слова, нагороджуватимуть не лише найкращих бігунів, але й найкращих вболівальників.

Під час марафону у Ковелі перекриють рух на головних вулицях. Також буде діяти велобригада швидкої допомоги та три карети швидкої.

Варто зазначити, цей пробіг у спортивному Ковелі – історичний. Сергій Панасюк розповів, що перша згадка про подібне дійство у місті залізничників датується 1928 роком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На міжнародному пробізі в Ковелі розігруватимуть планшети та велосипеди
05 травень, 2015, 15:26