Молодь з усієї України оцінила туристичну привабливість Луцька. ФОТО

Молодь з усієї України оцінила туристичну привабливість Луцька. ФОТО
У Луцьку в черговий раз пройшов всеукраїнський молодіжний проект «Твоя країна», який організували активісти Луцького осередку ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив».

Ідея проекту полягає у тому, що молоді люди з будь-якого куточка України, заповнивши акету, можуть поїхати в інше місто, яке приймає гостей. Це унікальна можливість побачити Україну, витрачаючи при цьому мінімум коштів (організатори надають житло та частково харчування гостям), та отримати максимум вражень від нового міста.

«Твоя країна» існує уже більше року, за цей час 680 учасників взяли участь у 59 візитах у 26 містах України. У Луцьку проект відбувся вже вчетверте. Цього разу до нашого міста завітали гості з Донецька, Харкова, Дніпропетровська, Житомира, Львова, Рівного, Київської та Запорізької областей. Для того, щоб учасники змогли відкрити для себе Луцьк, ми склали для них цікаву програму: екскурсії, квести, майстер-класи, прес-конференцію, зустрічі з відомими людьми міста," – каже один з організаторів візиту Оксана Федорук.

Так, журналістка Марія Доманська, розповідаючи про особливості громадської діяльності у Луцьку, намагалась змотивувати молодих людей бути активними громадянами, не залишатися осторонь політичних, культурних процесів, які відбуваються сьогодні в нашій країні.

В кіностудії «Волинь» учасники познайомилися із відомим волинським режисером, журналістом Борисом Ревенком. Він оповідав про своє життя, кінотворчість, історію кіностудії, поділився спогадами про нашого земляка, відомого режисера Олеся Саніна. «Коли журналісти якось запитали Олеся, де він народився, то він відповів: «На кіностудії "Волинь", – з гордістю розповів Борис Ревенко.

З лідером гурту «ФлайzZzа» Андрієм Тимчуком молодь розмовляла про музику, проблеми, які існують на сучасному музичному ринку. Зокрема, про те, що в Україні існує велика кількість українських україномовних гуртів, проте через брак фінансів та підтримки з боку держави, вони не мають змоги розкрутитися та бути такими відомими, як деякі виконавці, які «видають» низькопробний попсовий матеріал.

Також учасники побували в креативному просторі «Озерний вітер». Його зараз створюють волинські волонтери в будинку, який передав їм в безкоштовну оренду Олег Покальчук, брат відомого письменника Юрка Покальчука. Один із ідейних натхненників «Озерного вітру», самооборонівець Сергій Рижков розповів, що волонтери планують зробити тут навчально-творчий центр, де діти у першу чергу, а також дорослі, матимуть змогу вчитися, розмовляти, корисно та з задоволенням проводити час.

Не обійшлося і без екскурсій, але учасникам сподобався не лише відомий усім туристам замок Любарта, але і звичайні вулички Старого міста, підземелля під колегіумом єзуїтів, залізничний вокзал. Та найбільше вразили наші люди. Як розповіли учасники, які приїхали зі Сходу, у Луцьку люди дуже дружелюбні, щирі та відкритіші, ніж у їхніх рідних містах. «На Західній Україні люди більш привітні та відкриті. Коли ти просто запитуєш, як пройти в якесь місце, тобі розкажуть, покажуть, розпитають, як твої справи», – поділилась своїми враженнями учасниця з Харкова Крістіна Гутарра.

«Я російськомовна, проте абсолютно ніякого ворожого ставлення до себе не відчула, а навпаки. Цей проект дозволяє зламати стереотипи», – розповіла Дарія Юдіна, яка приїхала з Донецька.

Інший стереотип зламала для себе учасниця зі Львова Марія Швець. Вона думала, що Луцьк її не зможе вразити, проте помилилась. Їй надзвичайно сподобався дух історії нашого міста. «Луцьк - не такий маленький і спокійний, як здається на перший погляд і трьох днів недостатньо для того, щоб повністю познайомитися із усіма цікавинками міста,» – каже дівчина.

Загалом в учасників залишились лише найкращі спогади. Вони назвали Луцьк містом дітей, квітів, активної молоді та привітних людей. "Ми і надалі будемо проводити подібні візити, адже наше місто древнє, красиве, туристично привабливе, нам є що показати гостям," - впевнені організатори.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви молодці!Хай молодь з других міст побачить ,що ми привітні,щирі,МИРНІ люди!
Відповісти
Останні новини
Молодь з усієї України оцінила туристичну привабливість Луцька. ФОТО
06 травень, 2015, 10:25