Журналістам не захотіли надати документів на будинок з обвалом

Журналістам не захотіли надати документів на будинок з обвалом
Журналістам не надали технічної документації на будинок у Луцьку за адресою вулиця Рівненська,109, де нещодавно стався обвал: чиновники вказали, що документи вилучила прокуратура, але навіть якби цього не сталося – їх би журналістам не показали.

Портал «Четверта влада» вирішив поцікавитись технічною документацією будинку №109 на вулиці Рівненській, щоб перевірити скільки ще в Луцьку будинків з подібними параметрами.

Спочатку звернулися в управлінні містобудування та архітектури міської ради за копією техдокументації на будинок. Однак нас відправили до БТІ – мовляв, там вся документація, а «ми не зберігаємо старої документації».

У Волинське бюро технічної інвентаризації портал відправив запит із проханням надати копії технічної документації будинку №109.

Попросили надати цю інформацію терміново, оскільки вона стосується життя громадян і має значний суспільний інтерес.

Термін минув, а відповіді так і не отримали. Телефоном головний інженер БТІ Микола Савчук повідомив, що справу щодо цього будинку вилучила прокуратура.

І почав переконувати, що інформація про будинок є приватною і навіть якби вона була, то журналістам її не надали б.

Аби отримати письмову відповідь на запит, зателефонували і наступного дня, через чергових 48 годин, але чиновник почав дратуватись, відіслав до секретаря, а секретар у свою чергу відправила до юриста, мовляв він готує відповідь.

Спіймати юриста на робочому місці нам не вдалося.

Копії документації будинку пошукали і в Луцькій міськраді. Однак у відповіді на запит нам повідомили, що «справа» будинку у прокуратурі.

Прокурор міста Сергій Данілін, згідно Закону «Про доступ до публічної інформації» переадресував наш запит прокурору Волинської області Андрію Параці.

І врешті через чергових 48 годин портал отримав відповідь від прокуратури області: «Зверніться у Луцьку міську раду».

Волинська редакція порталу «Четверта влада» підготувала скаргу прокурору Волинської області щодо ненадання запитуваної інформації на запити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Практично майже всі будинки в ті роки в Луцьку проектував "Діпроміст", який знаходиться на Київському майдані за облдержадміністрацією. В архівах цієї організації треба шукати оригінали документів тих часів.
Відповісти
Суть не в том, где искать оригиналы. Суть в том, что на информационный запрос журналистов не дали ответа те должностные лица, которые обязаны были ответ дать.
Відповісти
правильно! але з прокуратури можуть прислати тупу відмазку: "не вбачаємо ознак правопорушення в ...". треба слати ще раз і паралельно на ГП - хай рухаються!
Відповісти
ГПУ тоже может отписаться "не вбачаємо ознак правопорушення...", ей это точно так же как прокуратуре области - легче лёгкого.
Відповісти
а ГП скину лист на ОДА, яка в свою чергу на знову на місцеву прокуратуру))) брєд, кола пекла
Відповісти
ІМХО в Генеральну треба було оскаржувати. А то виходить так, що обласна прокуратура буде розглядати скаргу на обласну прокуратуру...
Відповісти
Останні новини
Журналістам не захотіли надати документів на будинок з обвалом
19 червень, 2012, 14:11
Дві ДТП – дві смерті
19 червень, 2012, 13:53