На Волині браконьєрам влаштували показове спалення. ФОТО

На Волині браконьєрам влаштували показове спалення. ФОТО
Під час проведення дитячого риболовно-спортивного фестивалю «Юний рибалка» у селі Кричевичі Ковельського району активісти знайшли і показово спалили близько 50 браконьєрських сіток.

Про це повідомили у Федерації риболовного спорту Волинської області.

Кричевичівське озеро належить територіальній громаді села. Нещодавно між нею і Федерацією риболовного спорту Волині був підписаний Меморандум про співпрацю. Спортсмени - рибалки і Кричевичівська сільська рада домовилися про те, що будуть популяризувати спортивну риболовлю. Розробили навіть цілий проект: «Виховання серед населення бережливого ставлення до
природи через популяризацію любительської і спортивної риболовлі».

Саме в рамках цього проекту вирішили провести 25 квітня на березі Кричевичівського озера дитячий риболовно-спортивний фестиваль «Юний рибалка». Протягом цілої суботи тривали турніри з риболовлі серед дітей, відбувся екологічний конкурс «Чистий берег», веселі конкурси та естафети на риболовну тематику, майстер-класи з різних видів риболовного спорту.

«Втім ще напередодні, коли наші активісти тільки готувалися до фестивалю, в озері знайшли до 50-ти рибальських сіток», - розповів голова Федерації риболовного спорту Волинської області Дамір Шихотаров.

Зрозуміло, що на озері, яке не перебуває в оренді підприємства з дозволом на промисловий вилов риби, неможливе ніяке рибальство окрім любительського і спортивного. А сітки у таких видах рибальства категорично заборонені. У Правилах любительського і спортивного рибальства йдеться:

«Забороняється лов водних живих ресурсів із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї, промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань…»

«Місцеві мешканці нам розповіли, що браконьєрські сітки на водоймі встановлюють уже не перший рік. Ми не могли цього просто так залишити, адже на фестиваль зібралися селяни, для участі у ньому приїхали діти. Тому ми влаштували ціле показове спалення сіток, аби продемонструвати, що з порушниками закону можна і треба боротися усім, а не тільки кивати на владу», - заявив Дамір Шихотаров.

Цікаво, що у Кричевичівському озері водиться цінний вид риб, справжня «візитна картка» Волині – вугор. Очевидно, браконьєри полюють саме на нього. До речі, одного маленького вугра, який заплутався в браконьєрських сітках, діти випустили назад до озера.

«Обурює не лише те, що окремі наші земляки плюють на норми закону і не вважають за потрібне берегти природу. Такі «моральні виродки», яким головне взяти все і зараз, а потім хоч «трава не рости», на жаль, були, є і будуть. Обурює також повна байдужість керівництва Волинської області, яке не вважає за потрібне втрутитися в ситуацію та допомогти активістам захистити природні ресурси Волині», - каже голова Федерації риболовного спорту Волинської області Дамір Шихотаров.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я чув за цього браконьєра. Він цілий бізнесмен, аби ви знали. А ще рідний син співця і апологета "русского мира", відомого волинянина-українофоба письменника Сергія Бортнікова. Чемодан-вокзал-Москва. ТАМ ВУГРІ ЛОВИТИ!!!!
Відповісти
для чого палити ? що вони виграють з цього, показове шоу
, зато дітям на радість хоть
Відповісти
Все це непотребство кришується нашими органами.
Відповісти
Останні новини
На Волині браконьєрам влаштували показове спалення. ФОТО
06 травень, 2015, 11:44