Волиняни все частіше знаходять у себе на городі небезпечні предмети

Волиняни все частіше знаходять у себе на городі небезпечні предмети
5 травня працівники групи піротехнічних робіт УДСНС області ліквідували 13 боєприпасів часів Другої світової війни, виявлених у Локачинському районі.

Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Волинській області.

У лісосмузі поблизу села Холопичі арсенал небезпечних предметів виявив місцевий пенсіонер. Селянин збирав хмиз і натрапив на підозріле залізяччя. Він не став його зачіпати, а прикрив гіллям, позначивши це місце, й одразу ж повідомив рятувальників.

Співробітники групи піротехнічних робіт УДСНС області виявили на місці події вісім артилерійських снарядів калібру 76 мм, що пролежали у землі з часів Другої світової війни. Усі небезпечні предмети спеціалісти обережно вилучили із землі і ліквідували у спеціальному піщаному кар’єрі. Крім того, співробітники піротехнічної групи ретельно обстежили місце події та прилеглі до нього території і константували: небезпечних знахідок більше немає.

Того ж дня рятувальники успішно провели ще дві операції зі знешкодження боєприпасів у селах Гранатів та Привітне Локачинського району.

У селі Гранатів чоловік, копаючи город біля хати, віднайшов у землі два боєприпаси. Як з’ясувалося, це артилерійські снаряди калібру 122 мм. На щастя, господар дотримався усіх пересторог, усвідомлюючи, наскільки небезпечним може бути «залізяччя», що пролежало у землі понад 70 років. Працівники групи піротехнічних робіт оперативно знешкодили виявлені боєприпаси.

Ще три артснаряди мешканці села Привітного буквально виорали на власному городі. Обійшлося без страшних наслідків, хоча боєприпаси могли детонувати будь-якої миті. Піротехніки транспортували небезпечні знахідки до спеціального майданчика та знищили їх.

Також раніше повідомлялося, що жителька Володимира-Волинського знайшла у себе на городі артилерійський снаряд 76 мм часів Другої світової війни.

Рятувальники звертають увагу громадян: натрапивши на небезпечну знахідку, варто бути максимально обережними; за жодних обставин не зачіпати підозрілі предмети, а негайно повідомити Служба порятунку за номером «101».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось i до Луцьку вiйна дойшла. Жодну родину не мине.
Відповісти
Останні новини
Волиняни все частіше знаходять у себе на городі небезпечні предмети
06 травень, 2015, 11:57