Клімчук передав японцям прапор убитого воїна

Клімчук передав японцям прапор убитого воїна
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук передав Надзвичайному та Повноважному Послові Японії в Україні Тоічі Сакату прапор воїна підрозділу Квантунської армії.

Це сталося під час зустріч двох посадовців, повідомили у прес-службі ОДА.

Клімчук розповів гостю історію цього бойового стяга та передав його японському народу.

«Це – ваша історична пам'ять. Цей прапор має бути у вашій країні. Нехай він буде приємним спогадом про Волинь. Ми шануємо свою історії, але й шануємо історію інших країн», – наголосив він.

Тоічі Сакату подякував усім, хто зберігав прапор протягом багатьох років.

«Тепер моя місія – передати цей стяг Уряду Японії, щоб за збереженими ієрогліфами відшукати нащадків загиблого воїна», – сказав Посол.

Прапор часів Квантунської армії голові облдержадміністрації Борису Клімчуку передав директор Торчинського районного народного музею Григорій Гуртовий.

Науковець розповів, що отримав його у 1967 році від вояка радянської військової піхотної частини Михайла Римарчука, який родом із села Ратнів Луцького району. Він воював проти військ Квантунської армії.

Григорій Гуртовий розповів, що волинянин підібрав цей прапор біля убитого японського солдата, зберіг, а по завершенню війни привіз його додому.

Тоді голова облдержадміністрації разом з директором музею прийняли рішення віддати історичну пам’ятку тій країні, якій вона по праву належить.

Довідка

Шовковий прапор часів Квантунської армії (розмір 95х70). У центрі стяга – палаюче червоне сонце. На білій частині – великими ієрогліфами написано «Квантум».

Від сонця променями йдуть ієрогліфічні написи, зміст яких не розшифрований волинськими вченими, але може стати джерелом для вивчення японськими істориками.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Воїни бувать загиблими, а убиті - це малолєткі на 33-му
Відповісти
Останні новини
Клімчук передав японцям прапор убитого воїна
19 червень, 2012, 15:17