Луцька міська рада привітала Василя Зінкевича з 70-річчям

Луцька міська рада привітала Василя Зінкевича з 70-річчям
Народний артист України, Герой України, Почесний громадянин міста Луцька Василь Зінкевич у міській раді приймав вітання з нагоди 70-річчя, яке він зустрів 1 травня.

Повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Василь Зінкевич народився у селі Васьківці Хмельницької області, але велика частина його творчого життя пов'язана саме з Волинню.

Міський голова Микола Романюк, вітаючи митця, наголосив: «Напевно у Луцьку нема такої зали, яка б вмістила шанувальників Вашої творчості. Про наше місто знають і завдяки вашій праці. Зінкевич є гордістю Луцька, Волині та країни. Ви є нашим співочим соловейком. Лучани горді, що Ви творите своє мистецтво у нашому місті. Вас цінують, шанують та поважають».

Микола Романюк вручив Василю Зінкевичу Почесну грамоту міського голови, нагрудний знак «Почесний громадянин міста Луцька» та символічний подарунок

Привітала ювіляра від імені депутатського корпусу міської ради депутат, начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда.

Василь Зінкевич подякував Миколі Романюку та колективу міської ради за таку гарну зустріч. «Лучеськ для мене - це берег творчого натхнення. Я завжди з радістю сюди приїжджаю. Волинське джерело - одне з духовних джерел України, до яких приходить лиш той, хто має здатність відчути глибину національного джерела. Волинь є форпостом держави Україна. Звідсіля розпочинається золота брама. Наш Волинський край - найкращий, я люблю волинян. Дякую за мої волинські береги, які є моїм натхненням», - наголосив він. Додав, що гордий бути приналежним до Волині.

Ювіляр наголосив, що у нього ще великі творчі плани. «Я готую свій звіт-сповідь від Донецька до Ужгорода. Він буде й у п'яти країнах Європи. Це буде непросто, бо програма моя називається: «Українська пісня обіймає світ». Хочу продовжити проект започаткований ще Симоном Петлюрою та геніальним диригентом Олександром Коршицем у минулому столітті. Вони тоді через пісню популяризували Україну у Європі та світі. Тоді всі захоплено про це відкликалися», - розповів ювіляр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ай-я-яй Олександром КоРшицем! Ганьба! І не соромно не знати видатних українських композиторів?
Відповісти
а в чому виявився його героїзм?
Відповісти
дожив до 70-ти. Вітаю.
Відповісти
Так ніхто не співає. Чарівна неповторність. Талант від Бога. Бажаю пану Василеві незгасної наснаги.
Відповісти
Василь Зінкевич ,це сила голусу України! Він НЕповторний!
Відповісти