Нововолинські шахтарі перекрили дорогу. ВІДЕО

Нововолинські шахтарі перекрили дорогу. ВІДЕО
Гірники шахти №10 “Нововолинська”, яким заборгували зарплату за чотири місяці, розпочали безстрокову акцію протесту. В знак протесту вони перекрили дорогу перед мостом через річку Західний Буг.

Повідомляє видання "Буг".

Нагадаємо, що 5-го квітня шахтарі прийшли до міської ради, аби висловити вимоги владі, тоді ж колектив вирішив продовжувати протестувати, якщо їм не виплатять зароблене у найближчі дні. Адже під час III-го з’їзду міністр Володимир Демчишин особисто повідомив, що із 1-го травня на копальню почнуть поступати кошти.

І все ж, 7-го квітня, о 09:00 працівники шахти зустрілися із керівництвом підприємства із надією почути позитивні новини. У відповідь отримали обіцянки, мовляв гроші поступлять на рахунки до 20 травня. Представники передпускової дирекції шахти в обличчі Петра Солопа та Віктора Дука намагались домовитись із шахтарським колективом про відтермінування мітингу, у тому разі якщо все ж кошти не поступлять до 20 травня. Аргументуючи це також тим, що наближаються свята і люди будуть обурені незручностями на дорозі.

Гірники не пішли на компроміс і більшістю проголосували за те, щоб розпочати перекриття дороги уже сьогодні. Проте, зазначили, що у період святкових днів із 8-го до 11-го травня протестувати не будуть.

Основна вимога шахтарів пришвидшити виплату заборгованості по заробітній платі, забезпечити умови подільної праці на копальні.

Окремі працівники заявили, що уже певний період не мають змоги платити за комунальні послуги. На що Петро Солоп відповів, що це питання підійматиме перед владою міста, адже у їхній компетенції посприяти вирішенню цієї проблеми.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"у період святкових днів із 8-го до 11-го травня протестувати не будуть"
правильно!
будуть бухати
Відповісти