Чоловіка за підроблення документів оштрафують на 1600 гривень

Чоловіка за підроблення документів оштрафують на 1600 гривень
Апеляційний суд Волинської області залишив без змін вирок Камінь–Каширського районного суду, яким місцевого мешканця Ігоря Костючика засуджено за підроблення документів та втручання в діяльність працівників правоохоронного органу.

Про це повідомляють в прокуратурі Волинської області.

Як розповів прокурор відділу підтримання державного обвинувачення в судах прокуратури області Вадим Старчук, цей підприємець з юридичною освітою вирішив незаконно допомогти своєму знайомому, який скоїв адмінправопорушення, управляючи транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

Сплативши за знайомого штраф у сумі 2600 гривень, він одразу ж підробив від його імені заяву про відмову від платежу й отримав у банку гроші назад. Ксерокопію ж квитанції про нібито сплату штрафу надав у суд.

З цією ж квитанцією приятелі з’ясовували стосунки з працівниками відділу державної виконавчої служби Камінь-Каширського районного управління юстиції, які мали стягнути з порушника штраф уже у подвійному розмірі, адже у належний за законом 15-денний термін він фактично сплачений не був.

У районному управлінні юстиції Ігор Костючик, аби перешкодити виконанню постанови суду та добитись потрібного йому рішення про закриття виконавчого провадження, погрожував державному виконавцю відділу державної виконавчої служби Камінь-Каширського районного управління юстиції, вимагаючи припинити стягнення штрафу.

Попри те, що Ігор Костючик надав виконавцям сфальсифіковані документи, він вирішив звинуватити працівників ДВС у неправильному тлумаченні чинного законодавства та злочинній халатності, ще і опублікувавши в районній газеті статтю «Штраф, накладений на… сплачений штраф. Хіба це не абсурд?».

Допомагаючи знайомому незаконними методами уникнути передбаченого Законом покарання, Ігор Костючик сам був покараний. Згідно з вироком суду, він мусить сплатити штраф у сумі 1600 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чоловіка за підроблення документів оштрафують на 1600 гривень
19 червень, 2012, 16:05