Волинських посадовців карають за ями на дорогах. ФОТО

Волинських посадовців карають за ями на дорогах. ФОТО
Працівники ДАІ Волині обстежили вулично-шляхову мережу. Такі заходи спільно з представниками дорожніх і комунальних організацій проводяться з метою приведення вулиць і доріг області у належний стан, та для безпечного руху транспортних засобів.

Про це повідомили у прес-службі УМВС у Волинській області.

У ході перевірки виявлено, що шляхове покриття автомобільних доріг загального користування характеризується ямковістю, значними нерівностями, напливами, колійністю та просіданнями проїзної частини, що загрожує безпеці дорожнього руху.

Відтак керівникам відповідних дорожніх і комунальних організацій видано 21 вимогу на ліквідацію аварійної ямковості. На їх виконання дорожніми організаціями на автомобільних дорогах загального користування ліквідована ямковість на площі 136,7 м2. На даний час роботи з ліквідації ям тривають.

Протягом нинішнього року на посадових осіб дорожніх та комунальних організацій за порушення норм, правил і стандартів, щодо забезпечення безпеки дорожнього руху при утриманні вулиць і доріг, а також за невиконання законних вимог Державтоінспекцією складено 68 адміністративних протоколів, про порушення норм утримання вулично-шляхової мережі направлено 47 інформацій до органів місцевої влади та 9 - до прокуратури.

Також на усунення ямковості на вулично-шляховій мережі обласного центру Державтоінспекцією видано 4 вимоги, всі вони виконані лише частково. За незадовільний стан дорожнього покриття вулиць обласного центру посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 140 КУпАП.

Зважаючи на це, Державтоінспекція застерігає, аби уникнути пошкодження автомобілів, створення аварійної ситуації, виїзду на смугу зустрічного руху, необхідно враховувати стан проїзної частини та дотримуватися безпечного швидкісного режиму.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.