За шкоду природі волинянин може постати перед судом

За шкоду природі волинянин може постати перед судом
Лучанину загрожує три роки ув’язнення за незаконне заволодіння ґрунтовим покривом власної землі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Прокуратура Ківерцівського району внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про незаконне заволодіння власником земельної ділянки ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель цієї ділянки.

За інформацією відомства, лучанин порушив вимоги законодавства: він без спеціальних дозволів знімав родючий шар ґрунту на земельній ділянці площею 8 га, що знаходилась на території Прилуцької сільської ради. Такі дії чоловіка, буцімто, створили небезпеку для довкілля. Слід зазначити, що земельну ділянку волинянину виділили для розміщення інфраструктури оптового ринку сільськогосподарської продукції.

Наразі в рамках кримінального провадження залучено контролюючі органи для проведення перевірок з метою визначення суми збитків, завданих природі.

Довідково: згідно санкції ч.1 ст. 239-1 Кримінального кодексу України, незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля, карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією знарядь і засобів заволодіння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.