Гіркі сльози волинської розвідниці Української Повстанської Армії.ВІДЕО

Гіркі сльози волинської розвідниці Української Повстанської Армії.ВІДЕО
Повстанка, розвідниця УПА та колишній політичний в’язень Ніна Омельчук у роки Другої світової війни була в’язнем Луцької в’язниці, а потім німецького табору смерті – Майденеку, - повідомляє Громадське.Волинь.

Про це вона розповіла під час зустрічі представників «Автомайдану України» із ветеранами війни. Члени «Автомайдану» Дмитро Василенко та Андрій Попик 8 травня завітали з подарунками до волинян, які брали участь у Другій світовій війні.

Ніна Омельчук розповіла про те, як потрапила в полон до німців та перебувала в концентраційному таборі Майданек. Повстанка поділилася своєю історією втечі із табору та розповіла про нелегкий шлях, який довелося подолати, аби повернутися додому. Жінці боляче згадувати ті важкі для українців часи, однак ще більше її засмучує людська байдужість в сучасній Україні.

«Я плачу тому, що наші люди тепер такі черстві. Я от розвідницею була. Нам треба було зробити все, щоб втекти від ворога. І плавали, і стріляли, і бігали. А чого ж вони такі злі? Будьте сердечними, будьте добрими, бо ми такими були. Ми маємо самостійну Україну. Яка вона не є, але це наша земелька», – звертається до земляків розвідниця УПА.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гіркі сльози волинської розвідниці Української Повстанської Армії.ВІДЕО
11 травень, 2015, 11:50