Чи мають право волиняни відмовлятися від маленької зарплати в центрі зайнятості?

Чи мають право волиняни відмовлятися від маленької зарплати в центрі зайнятості?
Центр зайнятості не має права припиняти виплату соціальної допомоги, якщо вакансія передбачає зарплату меншу, ніж мінімальна у Волинській області.

Про це розповіла профінформатор Луцького міського центра зайнятості Ольга Горбатюк, навчаючи безробітних пошуку місця працевлаштування.

«Причиною відмови від запропонованої вакансії може бути невідповідність заробітної плати мінімальній по Волинській області, а це - 2 тисячі 722 гривні. У разі відсутності довідки про доходи з останнього місця роботи за останніх півроку – ця межа складає мінімальну заробітну плату в розмірі 1218 гривень», - наголошує Горбатюк.

Вона додає, що коли волинянин не має ані досвіду роботи, ані відповідної освіти для рекомендованої посади, то він зобов’язаний пройти профільне навчання із подальшим працевлаштуванням. Без профільного навчання клієнтам центру зайнятості пропонують громадські роботи.

«Якщо справа стосується працевлаштування інваліда, то має бути врахована індивідуальна програма медико-соціальної експертизи. Якщо ж безробітному пропонують вакансію, а працевлаштування неможливе у зв’язку зі станом здоров’я, то в такому випадку необхідно пройти профілактичний огляд лікаря та взяти у нього заключення, яке є поважною причиною відмови від пропонованої вакансії. Для прикладу, якщо вантажник має проблеми зі спиною, а йому пропонують місце роботи як попереднє», - пояснює профінформатор Луцького міського центра зайнятості.

Зауважимо, що соціальну допомогу по безробіттю призначають через 8 днів після реєстрації та набуття статусу безробітного.

Раніше повідомляли, що за перший квартал 2015-го року безробітні Волині отримали 29 мільйонів 864 тисячі гривень з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування. Частина з них пішла на професійну підготовку, компенсацію роботодавцям та оплату громадських робіт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"мінімальній по Волинській області, а це - 2 тисячі 722 гривні"
Відповісти
Люди, пiдскажiть, де це така зарплата??? Я пiду туда працювати вже завтра.
Відповісти
Перекрутили як змогли. Сереня зарплата по області 2722 грн., а мінімальна 1218 грн.
Відповісти
НУ ну! а 1300 мінімалку нехочеш!
Відповісти