Фотовиставка Олександра Федюка. ФОТО

Фотовиставка Олександра Федюка. ФОТО
Сьогодні у рубриці «Фотовиставка» свої фотороботи презентує Олександр Федюк.

Фотографією я захоплююсь давно, ще з дитинства. Проте серйозно за цю справу я взявся десь в 2000 році. Почав ходити знімати на весілля, в дитячі садочки, на інші цікаві заходи.

Закінчив спеціальність "Дизайн". І спілкування з творчими людьми до фотосправи також спонукало.

Перша серйозна комерційна фотозйомка була в дитячому садочку. Я прийшов, не знаю за що братись, кругом батьки бігають з «мильничками». Коли я дістав професійний фотоапарат, батьки зразу зрозуміли, що «мильнички» їм не потрібні, адже присутній фотограф.

З дорослими працювати легше, аніж з дітьми. Діти просто можуть відключатись, і перестають з тобою працювати. Доводиться знаходити вихід і з таких ситуацій, і паралельно бути фотографом та клоуном для діток, щоб розвеселити їх.

Люблю фотографувати людей, якісь приміщення, інтер’єри. З людьми цікаво працювати і паралельно спілкуватись. Дуже люблю фотографувати весілля. Як правило, завжди знаходжу порозуміння з людьми, з якими працюю.

Я стараюсь у своїх фотографіях передавати характер. Для цього потрібно бути деякою мірою психологом, аби відкрити душу людини для того, щоб вона розслабилась. Адже всі ми носимо маски. На людях ми одні, а в спілкуванні з рідними – інші. Щоб людина розслабилась, ввійшла в контакт для спілкування, і щоб процес фотозйомки пройшов невимушено, то на це потрібно десь півгодини.



Характер можна передати найкраще за допомогою чорно-білого фото, кольорове фото – це яскрава картинка, де багато речей відволікає.

Я завжди готуюсь до зйомки, попередньо знайомлюсь з людьми, щоб побачити, як воно буде. Важливий момент: яка саме це буде фотозйомка, адже якщо портрет - це одне, еротика – це зовсім інше.

В еротичних фотографіях є дуже тонка грань, і важливо її не переходити. У 18 столітті побачити оголену руку жінки - це було аморально, а зараз дівчата в короткій спідниці - це нормально. Що є морально, а що є аморально - це завжди досить суб’єктивні судження. Так, наприклад, в арабів жінки закривають по максимуму своє тіло, а от наші дівчата, на їхню думку, одягаються розпусно.

Як вид мистецтва фотографія в "стилі ню" має бути. Для фотографа неприпустимо переходити межу між еротикою і порно, адже еротика це форми, і більш узагальнений вигляд, а порно, на мою думку, - це смакування деталями. Я, наприклад, нізащо не буду братися за зйомки фотографії з елементами порно.

Більшість людей, які накупили дорогих камер, просто не вміють ними користуватись. Колись мій директор купив камеру, на той момент дуже дорогу, і купив «мильничку». На крутий фотоапарат він знімав гірші фото, аніж виходили на «мильничку».

Щоб бути хорошим фотографом, варто бачити композицію, світло, своє уявлення про світ. Для мене мистецтво фотографії - це спосіб показати через фото, як я бачу цей світ.

Якщо є дуже велике бажання - то треба пробувати фотографувати, перефотографовувати, дивитись на роботи інших людей, на твори мистецтва. Потрібно все ж таки шукати якихось майстрів, вчитись. Хоча особисто вчився фотографувати сам, і в мене це виходило легко, адже я був дизайнером, і вже мав базові знання композиції, світла й іншого.

Я кожен день працюю над собою. Тобто прокинувся, прийшов на студію, дивлюсь на чужі роботи, аналізую. Ще з університету дивлюсь на твори мистецтва і надихаюсь ними. Наприклад, у творах мого улюбленого художника Ван Гога мені подобається гама і як вони виглядають загалом.

Тло фотографії відіграє дві ролі: в одному варіанті воно може мати основну функцію, коли персонаж просто як доповнення. Може, навпаки, саме бути доповненням. Наприклад, білий фон просто ізолює простір, чорний - не просто ізолює, а й надає глибину фотографіям.

В студії люблю працювати, інакше я б її не створював, вона потрібна, щоб робити комерційну зйомку, гарантований стовідсотковий результат, а якщо щось творити - то можна поза межами студії.

У Луцьку багато місць, де є гарні фони: перше, це вулиця Мельнична, 13 (двір біля студії Олександра Федюка - прим. ред.), тут є дуже фактурна стіна; між головним корпусом СНУ та пабом «Честер» - дуже гарне світло виходить; біля костелу, досить локалізовано та цікаво; Старе місто в цілому, якщо є зйомка весілля і нема часу - пробіглись Старим містом і зробили багато фото; за кірхою, Будинок архітектора - теж доволі непогано.

Для мене фото - це робота і хобі, я цим живу. Вільний час я проводжу зі своєю сім’єю, з ними ми їдемо на озеро чи ще кудись.

Мені подобаються фотопленери, вони потрібні, адже це середовище спілкування. Деякі моделі чи фотографи не знають один про одного, а це спосіб познайомитись, обговорити творчі ідеї.

Кожна моя зйомка – це попереднє планування ідеї, композиції і задумки загалом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 30
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таки гарно.
Відповісти
дуже класны фотографії. головне що є творчі роботи.
Відповісти
Нічого творчого, нічого особливого ....... звичайний фотограф зі звичайними фотороботами......Дизайн середнього рівня,звичайний перебір замилювання та освітлення в фотошопі(щодо портретів на фоні природи, на деяких фото простежується фортуна з позиченим хорошим об'єктивом ), звичайна комерційна діяльність звичайного дилетанта.
Відповісти
Пан Морфей перекваліфікувався в фотографа?)) Щось в цих фото є!
Відповісти
Мені лише пейзажі сподобались.
Відповісти
Гарні фото!
Відповісти
Якщо це не прихована реклама студії макіяжу, то очі знайшов ті, що треба.
Відповісти
фотографії є красиві, але в третьому фото з очима перебор... за сильно....
Відповісти
Непогані такі отографії
Відповісти
а як цей патріот - Фотографер проявив себе як військовий кореспондент ... хоча б ???
Чи отмазався, ховається?
або чекає купу коментарів щоб похвалили?
в фото-роботах нічого особливого немає до речі
Відповісти
По перше Я не кореспондент і не журналіст..
По друге ніде Я не ховаюсь і не отмазувався.. призвуть піду!
По третє Я допомагав і допомагаю нашим хлопцям на фронті, а що зробили ви?
Відповісти
Хлопак, я у відпустку звідти приїхав на пару днів .

твоє "я" занадто велике, тому я вже не помилывся щодо очикування тобою похвали )))
Відповісти
Усі ми очікуємо похвали, а той хто говорить що не очікує, обманює себе чи інших.
А от війну пропустити через себе чи тим більше взяти в руки автомат і вбивати не кожен може. І говорити, що якщо ти мужик то ти повинен це також обман.
Відповісти
обробка на 3-, фото - посередні, художньої складової і таланту - не знайшов
Відповісти
то покажи свій майсерський клас...
Відповісти
Цікаво, різнопланово, кольорово. Готовність і бажання експерементувати таки дає свої плоди. Лензбебі пригодився   Як для виставки фотографій забагато. Увага розсіюється. В цілому добре починання. Думаю, що ВолиньПост та інші ЗМІ повинні висвітлювати місцевих творчих людей. Створити відповідну рубрику і регулярно знайомити читачів з фотографами, художниками, візажистами, скульпторами іншими митцями. Так, звісно, йде війна. Але не можна на цьому зациклюватись. Світ спасе добро і краса. Сашко, бажаю нових успіхів, а на негативні відгуки просто не рефлексуй. Зараз багато людей уйшли в негатив, це іх вибір. Хотять кроваві фото з війни - то нехай "з мильничкою" самі їдуть і фотографують.
Відповісти
Мабуть Ви просто не хочете, щоб Олександр розвивався, бо радите йому не звертати увагу на коментарі у яких є критика. Це ж навпаки можливість профільтрувати зауваження та винести для себе можливість для самовдосконалення.
Відповісти
думаю на критику мають право люди що в тому компитентні...
Відповісти
Добро пожаловать в интернет........тут свои мнения выссказывают пожожче, похлеще, проще и смело...а мнение выссказывать имеют право все.............это как посетители в картинной галерее: кому-то нравится, а кому-то нет.
Відповісти
Художественного вкуса фотографу не хватает, да и мастерства тоже не заметно, если честно. Ни одна из представленных работ не остановила на себе внимание, с тем, чтобы в нее всматриваться, а не рассматривать как набор пикселей пропущенных через фильтры и инструменты фоторедактора.
Відповісти
в нього чув є
Фотоклуб.. принеси своїх робіт похвастайся отримай обєктивної критики прямо у очі... чи показати не ма що?
Відповісти
ну да ладно ............. відпочивай .............. більш турбувати тебе не буду
Відповісти
Бачу, ви не дуже знаєте Олександра..., як мені відомо він був одним із найактивніших учасників благодійного арт-проект "Фото патріота" та й зараз ніколи не відмовляє участі в таких проетах...
Відповісти
Розсмішили, ха - ха - ха. Знаємо його....... Розсмішили однозначно: і з приводу як успішного фотографа, і як патріота вітчизни. Клоунада
Відповісти
за цей подвиг йому належить вручити хоча б медаль .... сидить чувак в наметі і має доступ до неврахованих грошей - ось це праця ...... давайте зліпимо з нього героя нашого часу.......................а на Майдані він теж був на барикадах???
Відповісти
Клацати фатапаратом сидячи в наметі - тут багато розуму не потрібно. Додатковий заробіток можна прикривати під приводом патріотизму, адже облік каси складеної в склянку ніхто особливо не вів )))
..........а що до фото: такі собі, нічого особливого
Відповісти
Оригінально;)
Відповісти
Якось так: https://cs7054.vk.me/c540102/v540102696/348a4/CIEHHYcQGi8.jpg
Відповісти
Як на мене фото класні. Моделі деякі страшнуваті і товстуваті, як на мій смак, а природа супер. Ню, оригінальна ідея, тільки перше фото не вдале, два слідуючих навіть дуже пристойні. А зарбляє в наш час кожен як може, нехай кожен слідкує за собою.
Відповісти
Думаю, что нужно было бы упомянуть , что в коммерческом старте и становлении как фотограф стоит упомянуть как друга и коллеги помощь Косюк Юрия, который надал и базу для роста и опыт фотографирования.
Відповісти
Останні новини
Фотовиставка Олександра Федюка. ФОТО
12 травень, 2015, 13:00