Минулого року чотири волинянки народили у віці до 15 років

Минулого року чотири волинянки народили у віці до 15 років
Планування вагітності сприяє зменшенню кількості абортів, малюкової смертності, а також смертей жінок при пологах. Про це розповідали під час прес-конференції 12 травня в управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації, - інформує Волинський інформаційний портал.

Обласний спеціаліст з акушерства та гінекології УОЗ Роман Савка зазначив, що в Україні спостерігається від’ємний природній приріст населення. Проте Волинь є винятком, де вже протягом 7-8 років народжуваність переважає над смертністю.

Приблизно 70% населення, за словами лікаря, планують вагітність. Цей фактор є важливим, адже якщо жінки вчасно ставатимуть на облік до лікарів, то є шанс запобігти малюковій та материнській смертності, якщо виявити та вилікувати можливі патології у жінок. Тож на Волині проводять тиждень планування сім’ї з метою поширення інформації, яка допоможе подружжю народити здорового та очікуваного малюка.

Керівник обласного центру планування сім’ї те репродукції людини ВОДТМО Світлана Поліщук розповіла, що 80 мільйонів жінок у світі щороку мають непланову вагітність, приблизно 14 мільйонів підлітків стають матерями.

На Волині у 2014 році чотири дівчинки народили у віці до 15 років, 137 – до 17 років. 21 дівчина зробила аборт. Світлана Поліщук вважає, що статеве виховання може покращити статистику. Так, на Волині протягом 5 років реалізації програми із планування сім’ї вдалося зменшити кількість абортів серед підлітків до 30%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
21 дівчина зробила аборт...це офіційо....а скільки ще неофіційно зробили... та що ви робите люди??? Розумію є ситуації різні...але вбивати живу дитину (нехай вона ще і не народилася) це ж гріх.....це вбивство. Ось що про це каже Біблія
В Біблії абсолютно чітко і недвозначно прослідкується думка про те, що життя людини починається не з моменту народження ,а з моменту зачаття.
„Так говорить Господь, який тебе створив, тобі образ дав уже з материнського лона, який тобі допомагає" (Ісая 44, 2).
„Ти створив моє нутро, ти мене виткав в утробі матері моєї. Хвалю тебе, що сотворив мене так дивно." (Псалом 139 (138), 13-14).
„Перш ніж я уклав тебе в утробі, я знав тебе" (Єремія 1, 5).
Кажучи про Йоана Хрестителя: „і сповниться Духом Святим вже з лона матері своєї" (Лк 1, 15).
„Господь покликав мене від утроби…А тепер каже Господь, що сотворив мене вже від утроби на те, щоб я був його слугою…" (Ісая 49, 1-5).
Апостол Павло каже: „Та коли той, хто вибрав мене вже від утроби матері моєї і покликав своєю благодаттю…" (Гал 1, 15).
„Хіба не той, що створив мене, створив і його в лоні? Хіба ж не той самий сотворив нас в утробі?" (Іов 31, 15).
Ісааку ж обрано ім’я перед його зачаттям: „Бог же сказав [Аврааму]: „Сара, твоя жінка, вродить тобі сина, й ти назвеш його ім’ям Ісаак. Я укладу з ним союз мій, союз вічний, для потомства по ньому" (Бут 17, 19).
Йоану Хрестителю ім’я було дане перед його народженням (Лк 1, 13).
Під час Благовіщення ангел Господній дає ім’я Богонемовляті перед його зачаттям від Духа Святого: „Ось ти зачнеш у лоні, й вродиш сина, й даси йому ім’я Ісус" (Лк 1, 31).
Немає жодних сумнівів, що Біблія ясно говорить про те, що життя людини починається з моменту зачаття і, відповідно, аборт, на якому б терміні він не був зроблений, є вбивством:
Заповідь „Не вбивай" (Втор 5,17) без жодного сумніву стосується і ненароджених дітей.
„Кожен, хто ненавидить брата свого, - душогубець, а ви знаєте, що ніякий душогубець не має в собі життя вічного, що в ньому перебувало б." (1Йн 3,15)
Відповісти
Останні новини
Минулого року чотири волинянки народили у віці до 15 років
12 травень, 2015, 15:03