Показове заняття із цивільної оборони для школярів. ФОТО

Показове заняття із цивільної оборони для школярів. ФОТО
Співробітники «дитячої» міліції, кінологи, експерти-криміналісти, працівники медичної служби УМВС України у Волинській області та рятувальники провели для школярів показове заняття із цивільної оборони.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України у Волинській області.

За словами начальника сектору кримінальної міліції у справах дітей УМВС України у Волинській області Інни Остапович, організували такі навчання, щоби нагадати дітям про заходи особистої безпеки у випадку виявлення вибухонебезпечного предмету:

- У контексті подій, що відбуваються на Сході, учнів постійно навчають правил поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій: як діяти у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, правила евакуації та укриття в захисних спорудах та особистої безпеки. Крім того, у навчальних закладах ми розповсюджуємо інформаційні плакати "Дивись під ноги", у яких у доступній формі подаються детальні роз’яснення того, які загрози несуть боєприпаси та інші вибухові предмети. Тож сьогодні школярі узагальнили теоретичні знання та застосували їх на практиці.

За легендою, «замінували» загальноосвітню школу у селі Лище Луцького району. Про підозрілий предмет поблизу навчального закладу директору повідомила техпрацівник. Тож керівництво поспіхом провело повну евакуацію школярів і персоналу. На місце «події» негайно прибули відповідні служби – слідчо-оперативна група, кінологи, експерти, рятувальники, а також карета «Швидкої медичної допомоги».







Після повної евакуації до справи взялися вибухотехніки.

- На місці події, виявили муляж саморобного вибухового пристрою. Спочатку «вибухівку» дослідили, а згодом «знешкодили» за допомогою гідроудару, - прокоментував головний експерт-вибухотехнік НДЕКЦ УМВС України у Волинській області Іван Волков.

У результаті підриву вибухівки поблизу школи виникло інше джерело небезпеки – загоряння паперової коробки і сухої трави. Рятувальники за кілька хвилин під оплески школярів приборкали вогонь.



Аби діти якнайкраще побачили можливості чотирилапих помічників міліціонерів, співробітники кінологічного центру підготували програму показового виступу службового собаки.




Захоплення підлітків викликали оснащені автомобілі вибухотехнічної служби та рятувальників. Діти розглядали пожежно-рятувальну техніку, приладдя експертів, приміряли шоломи, костюми та бронежилети, цікавилися роботою служб.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Показове заняття із цивільної оборони для школярів. ФОТО
12 травень, 2015, 17:50