Частину проспекту в Луцьку хочуть назвати іменем Героя Небесної сотні

Частину проспекту в Луцьку хочуть назвати іменем Героя Небесної сотні
Питання щодо перейменування частини проспекту Перемоги іменем героя Небесної сотні Василя Мойсея хочуть внести на розгляд депутатів міської ради під час сесії у червні. Про це стало відомо на засіданні Громадської ради при Луцькому міському голові вчора, 12 травня.

Інформує відділ інформаційної роботи міської ради.

Секретар міської ради Сергій Григоренко просив розглянути членів Громадської ради питання надання одній з вулиць Луцька імені Героя України Василя Мойсея. Він зауважив, що це питання хочуть внести на розгляд депутатів міської ради під час сесії у червні місяці.

Секретар міської ради наголосив, що було багато думок щодо того, якій вулиці присвоїти ім'я нашого Героя Небесної Сотні. “Ми врахували досвід попередніх перейменувань вулиць. Люди вороже до цього ставлять, бо думають, що це призведе за собою додаткові витрати з переоформленням документів. Насправді - це не так. Звичайним громадянам прийдеться тільки змінити прописку в паспорті. Складніша процедура у юридичних осіб”, - наголосив він.

Тому, за словами Сергія Григоренка, пропонується проспект Перемоги розділити на дві частини. Секретар міської ради зазначив, що відрізок від Історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі України до шляхопроводу матиме нинішню назву зі збереженою нумерацією будинків. А от частині проспекту від кінотеатру “Промінь” до Історичного факультету пропонують присвоїти ім’я Героя України Василя Мойсея. За його словами, тут нема житлових будинків, отже мешканці Луцька не відчують незручностей, і це одна з центральних вулиць міста. Крім того, тут знаходиться меморіальний комплекс “Вічна Слава”, де похований Василь Мойсей.

Під час засідання Громадської ради був присутній й брат Героя України Роман Мойсей. Він зауважив, що родина погодилася з такою пропозицією.

Голова Громадської ради Петро Верзун запропонував членам дорадчого органу обговорити цю ідею у своїх колективах, з друзями, знайомими, аби знати думку громади, і під час наступного засідання чи засідань поділитися думками.

Нагадаємо, також під час засідання Громадської ради обговорили Програму підтримки ініціатив мешканців міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому одразу проспект?! І саме Паремоги?... Є безліч вулиць з незрозумілими іменами/назвами. Хай непейменовують.
Відповісти
Не треба спiшити.
Відповісти
Треба встановити законом, що присвоення особистих назв вулицям робити не ранiше, нiж через кiлька рокiв, а може й через 10.
Якщо ранiше, то через постанови мерiв.
Відповісти
Як можна перейменовувати частину вулиці, до того ж на якій нема будинків. В жодній з луцьких адрес, крім Будинку панахиди, прізвище Героя не фігуруватиме. Може, тоді назвіть міст. У Києві міст Патона, а в Луцьку міст Мойсея. Правда, народ буде думати про біблійного героя. Не мають чим зайнятися луцькі депутати чи пють перед сесією безбожно. Пропозиції одна смішніща від іншої.
Відповісти
В Киеве мост Патона назван в честь учёного и инженера, который принимал непосредственное участие в его проектировании и строительстве. Также как Эйфелева башня в Париже названа по фамилии её создателя. Странно в контексте вышеприведенного предлагать называть мост именем человека не имевшего к его сооружению никакого отношения при жизни. Для этого существуют чисто географические объекты, как улицы, проспекты, площади и проч. А то, что сотворено руками человека должно увековечивать имена создателей, так же, как имя писателя увековечивается на обложке книги.
Відповісти
Гнати в шию тих бездарів, не хочуть нічого робити, а вид діяльності потрібно створити, от і створюють, переіменовуючи вулиці.
Відповісти
Я так понимаю дело в освоении бюджетных денег. Закон о переименовании Порошенко подписал, а в Луцке, "как на зло" все уже до закона переименовали, на местном уровне. Ну, не упускать же возможность присвоения деньжат теперь-то, когда такой прекрасный повод))
Відповісти
героїв які полягли за Україну у Луцьку багато, не один Мойсей.Тож давайте усіх згадаємо і назвемо вулиці їхніми іменами.Думаю так буде правильно.
Відповісти
це якийсь бред,з такми героями
Відповісти
Імітація роботи))) Чем бы дитя ни тешилось)))
В Луцьку багато проблем, а цих ідіотів тільки назва вулиці хвилює)) ото барани!!!)))
Відповісти
розумію ,що треба памятати про людей. но здається звернули б увагу на те скільки аварій на цій вулиці і зробили б поліцейських лежачих. а то страшно переходити через перехід, світлофор не допамагає і діти гинуть, бо женуться з мосту і світлофор тим машинам не перешкода.
Відповісти
Останні новини
Частину проспекту в Луцьку хочуть назвати іменем Героя Небесної сотні
13 травень, 2015, 11:06