На Волині 11 посадовців притягнуто до дисциплінарної відповідальності

На Волині 11 посадовців  притягнуто до дисциплінарної відповідальності
Органами прокуратури області із залученням спеціалістів органів державного контролю проведено перевірки додержання законодавства про адміністративні правопорушення при застосуванні органами внутрішніх справ, підрозділами кримінально-виконавчої інспекції та державних прикордонної і фіскальної служб області заходів впливу, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Повідомляє прес-служба прокуратури області.

Виявлено факти безпідставного доставлення порушників до відділів міліції при наявності можливостей скласти протоколи про адміністративні правопорушення на місці їх вчинення та випадки неоформлення працівниками УМВС та прикордонної, фіскальної служб матеріалів про адміністративне затримання правопорушника.

Встановлено також випадки проведення особистого огляду затриманих осіб без залучення двох свідків. Непоодинокими є факти безпідставного тримання затриманих понад три години.

Не завжди працівники правоохоронних органів повідомляють родичів осіб, затриманих за вчинення адміністративних правопорушень, про місце їх перебування. Працівниками Держприкордонслужби допущено випадок незабезпечення у провадженні про адміністративне правопорушення відносно іноземця, який не володів українською мовою, участі перекладача.

Непоодинокими є факти невиконання органами внутрішніх справ області постанов судів про накладення адміністративного арешту, що сприяє уникненню правопорушниками адміністративної відповідальності.

В ході проведення перевірок виявлені й випадки внесення службовими особами органів УМВС України в області до адміністративних матеріалів недостовірних відомостей про вчиненні правопорушення, притягнених осіб до адміністративної відповідальності.

Встановлено також невідповідність вимогам законодавства приміщень, спеціально обладнаних для тримання затриманих, що порушує конституційні права громадян на матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення при застосування заходів, пов'язаних з обмеженням їх особистої свободи.

Наявні порушення і в роботі органів місцевого самоврядування області, якими не завжди визначено перелік об’єктів для відбування громадських робіт та видів робіт, які повинні виконувати порушники.

Усього за результатами проведених перевірок прокуратурою області розпочато 2 кримінальні провадження, внесено 53 вказівки, за результатами розгляду 15 з яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 посадовців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині 11 посадовців притягнуто до дисциплінарної відповідальності
13 травень, 2015, 12:39