На Волині засудили голову ДВК, яка привласнила преміальні членів комісії

На Волині засудили голову ДВК, яка привласнила преміальні членів комісії
Прокуратурою Ківерцівського району підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінального корупційного правопорушення головою районної Державної виборчої комісії.

Під час виборів Президента України посадовиця склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи – протокол засідання членів ДВК та постанову про виділення грошової винагороди, а також підробила у цих документах підпис секретаря виборчої комісії й незаконно заволоділа преміальними коштами членів виборчої комісії у сумі 3933 гривень, - про це повідомили в прес-службі прокуратури Волині.

Вироком Ківерцівського районного суду голову ДВК визнано винною у службовому підробленні й привласненні коштів шляхом зловживання службовим становищем, а також призначено покарання у виді обмеження волі на строк один рік та шість місяців зі встановленням однорічного іспитового строку.

Позов прокурора в інтересах держави в особі Управління Державної казначейської служби України у Ківерцівському районі до посадовиці з вимогою повернути незаконно привласнені кошти задоволено в повному обсязі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За 4 тис. 1 рік і 6 міс. А за мільйони нічого... Да здраствуєт наш суд самий тупорилий в міре....
Відповісти