Переселенці в Луцьку презентували свої вірші. ФОТО

Переселенці в Луцьку презентували свої вірші. ФОТО
Про музу під час війни та власні поетичні напрацювання розмовляли в Луцьку під час «Вечора літератури Сходу: невідомі імена». Захід відбувся 13 травня у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки.

На початку Марія Салаган зачитала вірші актора й режисера Київського Молодого театру, а нині військового АТО Романа Семисала.

Тема війни і Донбасу боляче звучала у віршах Валентини Жердєвої – переселенки зі Сходу. Вона розповіла, що всі її поезії були опубліковані на сайті Стихи.ру.

Впродовж двох років вона отримувала звання «Поет року», але в 2014 від нього відмовилася. Пані Валентина зазначає, що її вірші завжди користувалися великим попитом, була велика кількість відгуків та коментарів. Але після початку АТО і публікацій поезій «Тривога», «Война на Донбассе», «Смертельно устали» авторку почали ігнорувати.

Після цього виступили луцькі поетки Тетяна Регешук та Юлія Фінковська, які зачитали свої вірші, присвячені теперішнім подіям.

Наприкінці заходу керівник ГО «Переселенці Криму і Донбасу» Олена Черенкова презентувала присутнім прозову книгу Маргарити Сурженко «АТО. Історії зі Сходу на Захід». Книга розпочинається словами: «Для когось АТО – просто три букви. Для когось – справжнє випробовування. Що зробили б ви, якби одного дня залишились без нічого? Чи змогли б знайти в собі сили боротися далі, бо рідне місто виштовхнуло вас зі своїх обіймів і змусило починати все заново?»

Олена Черенкова подарувала примірник організаторам зустрічі з
проханням закликати до читання якомога більшу кількість молоді.

Захід відбувся у рамках проекту «Діалог/Диалог», який втілює
ініціативна група СГО "Молодіжна платформа".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Переселенці в Луцьку презентували свої вірші. ФОТО
14 травень, 2015, 10:35