Волинський нардеп фінансує ініціативи громад*

Волинський нардеп фінансує ініціативи громад*
Майже два з половиною мільйони гривень за три роки спрямував волинський благодійний фонд «Європейський вектор» на реалізацію проектів, які ініціювали волиняни задля благоустрою та розвитку своїх населених пунктів.

Відтак, за ці гроші жителям Горохівського, Локачинського, Луцького, Рожищенського та Турійського районів вдалося втілити у життя майже дві сотні задумів, завдяки яким їх села та селища стали більш комфортнішими, а отже європейськими.

Ініціатива допомагати активним громадам належить меценатові фонду - нардепу Сергієві Мартиняку. Таким чином за неповні три роки у населених пунктах Волині облаштували декілька десятків дитячих майданчиків. Закупили спортивну форму й інвентар, музичну апаратуру й інструменти.  Придбали мотокоси, газонокосарки та смітники. Впорядкували кладовища й облаштували освітлення вулиць. Відремонтували дитсадки, школи, будинки культури та медичні заклади. Замінили в бюджетних установах старі вікна й двері на енергоощадні.

Тим часом вже цьогоріч, завдяки співпраці активних громад і фонду, закінчать заміну вікон в амбулаторії села Щурин та облаштують спортивно-ігровий майданчик у центрі села Сокіл Рожищенського району, також впорядкують територію біля ставка та встановлять там дитячий майданчик у селі Кисилин Локачинського району. А у Дорогиничах цього ж району місце для розваг отримають місцеві дошкільнята, адже на території дитсадка для них облаштують спортивно-ігровий майданчик. Тим часом учасникам дитячого ансамблю танцю села Гірка Полонка Луцького району придбають сценічне взуття. А для обігріву церкви села Обенижі Турійського району вже встановили твердопаливний котел.

Саме ці проекти стали переможцями програм, які діють у фонді. Відповідні сертифікати представникам громад-переможців вручили керівник благодійного фонду Галина Ведрич та помічник нардепа Сергія Мартиняка Олександр Пиза. Матимуть фінансування й інші проекти, адже у 2015 році їх заплановано реалізувати 36. На це у фонді передбачено півмільйона гривень.

«Аби втілити задум в життя, людям необхідно бути небайдужими до розвитку свого населеного пункту і подати на конкурс достойний проект. А цьогорічною новацією є обов’язкове співфінансування власних ідей на умовах 30% на 70%. Адже головний принцип співпраці фонду Сергія Мартиняка з громадами – це активність самих людей і їх бажання змінити своє життя на краще.

При цьому меншу суму знаходить громада, а більшу дофінансовує «Європейський вектор». Адже, як підтверджує практика, це не лише згуртовує громади, а й робить результат більш цінним – люди вірять у свої можливості й об’єднуються задля вирішення проблем», - розповіла Галина Ведрич.

Натомість торік зробили все можливе задля активізації громад, які не співпрацювали з «Європейським вектором» до того часу. Зокрема, за пропозицією мецената фонду Сергія Мартиняка, їм провели навчальні семінари з написання проектів. Відтак, новачки отримали можливість із допомогою Фонду реалізувати хороші ініціативи та вирішити нагальні проблеми в своїх селах, селищах та містах.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодець ! Не блудословить , а робить конкретні справи.
Відповісти