У локомативному депо Здолбунів та Ковель запрацюють сонячні колектори

У локомативному депо Здолбунів та Ковель запрацюють сонячні колектори
У 2015 році на Львівській залізниці встановлять 27 сонячних колекторів для забезпечення теплою водою залізничників і економії природного газу, вугілля та електроенергії.

Як зазначає начальник відділу з контролю за використанням енергоресурсів Зеновій Чущак, найпотужніші сонячні нагрівачі найближчим часом почнуть використовувати на станції Трускавець. Згідно з укладеним зі сторонньою фірмою договором, геліосистеми будуть забезпечувати теплою водою кілька десятків кімнат відпочинку та господарські приміщення, які знаходяться на вокзалі, - пише Урядовий кур'єр.

У другому кварталі 2015 року запрацює п’ять сонячних колекторів у локомотивному депо Львів-Захід, ще чотири — у локомотивному депо Здолбунів та Ковель. Примітно, що ці геліосистеми працівники-раціоналізатори згаданих підприємств Львівської залізниці розробили та виготовили з підсобних матеріалів самотужки.

Ще один сонячний колектор у неопалювальний період введуть в експлуатацію у пасажирському вагонному депо Чернівці.

У третьому кварталі 2015 року встановлять 10 сонячних колекторів у моторвагонному депо Здолбунів, які грітимуть воду для санпобутблоку, а в четвертому кварталі — по одному колектору в Стрийській, Івано-Франківській і Ужгородській дистанціях колії та у БУ-5.

Крім цього, Львівська залізниця зменшить використання вугілля для підігрівання води у пральні та на пункті переставляння вагонів пасажирського вагонного депо Ковель, використовуючи відходи деревини.

Передбачається, що впровадження нетрадиційних і відновлювальних джерел енергії дозволить залізниці у 2015 році зекономити майже 900 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У локомативному депо Здолбунів та Ковель запрацюють сонячні колектори
14 травень, 2015, 13:17