Ковель видав найбільшу кількість земельних ділянок для учасників АТО

Ковель видав найбільшу кількість земельних ділянок для учасників АТО
Серед українських міст Ковель видав найбільше земельних ділянок для учасників АТО, а саме до 140. Також, до кінця року, планують видати ще до 80 ділянок.

Мер міста Ковеля Олег Кіндер розповів журналістам ВолиньPost як та яким чином відбувається забезпечення земельними ділянками учасників АТО в місті. Так мер розповів, що відтоді як голова держкомзему на чолі з президентом та прем’єр-міністром заявили, що всім учасникам АТО виділять по земельній ділянці, то до них відразу ж звернулася маса людей.

Першою проблемою, з якою зіткнулась міська рада, було те, що не було роз'яснень від столичних високопосадовців, яким чином та на основі чого потрібно виділяти ці ділянки, адже не було представлено ніяких нормативних документів, на основі яких можна було б прийняти рішення на сесії міської ради про виділення цих земельних ділянок.

«Я дуже часто в грубій формі кажу, що це ще й було на попередній каденції, що чиновники мають говорити і відповідати за свої слова, а «ляпати» язиком можуть дозволити собі політики. Коли голова деркомзему України і заступник міністра оборони, які рівно рік тому заявили з екранів телевізорів, що всім учасникам АТО по земельній ділянці, а президент і міністр додали, що ще й по квартирі, і от після тих «ляпань» до нас пішли великі черги людей. Почекайте, яким чином ви нам розкажіть, на яких законних підставах ці землі видавати? А люди приходять і жаліються, що їх не хочуть слухати», - говорить Олег Кіндер.

Проте, незважаючи на проблеми, які були, на сьогоднішній день, за допомогою міської ради Ковеля, видано до 140 земельних ділянок. Депутат міської ради Юрій Конашук розповів, що ще в серпні вони прийняли рішення про те, що мають надати земельні ділянки кожному учаснику АТО, визначили район де це можна робити і планомірно розпочали роботу. Тут вони також зіткнулися з рядом проблем, адже для того, щоб почати розподілення земель потрібно було зробити певну містобудівну документацію, а оскільки генплан міста міняється кожних п’ять років, то їм потрібно б було чекати ще два роки, щоб розпочати виділення земельних ділянок для учасників АТО, адже генплан міста Ковеля був змінений три роки тому.

«Ми звернулися до Києва в профільне міністерство до кабміну, щоб в порядку виключення у зв’язку з виникненням державної необхідності, змінити генплан міста Ковеля достроково, але нам прийшла відповідь – державної необхідності немає. Проте ми знайшли можливість як це зробити іншими методами», - мовив Юрій Конашук.

Як сказали в Ковельській міській раді, на рівні держави учасникам бойових дій обіцяли земельні ділянки, але поза межами населених пунктів. Проте переважно молоді сім’ї учасників АТО хочуть будувати будинки в межах міста і міська рада добре це розуміє, тому знаючи, що площа міста Ковеля в співвідношенні густоти населення це дозволяє, вони вирахували, що 200 чи 300 ділянок зможуть видати.

«Ковель видав до 140 земельних ділянок. Жодне місто в Україні навіть приблизно не видали стільки скільки наше місто. Ми ще думаємо, що до кінця року ще ділянок 80 виділимо», -запевнив Олег Кіндер.

Юрій Конашук, в свою чергу зазначив, що готує новий проект рішення по питанню земельних ділянок для учасників АТО.

«Я готую на цю сесію проект рішення на два чергових масиви. Я сподіваюсь, що за період весна-літо ми вирішимо це питання на 100%», - додав Юрій Конашук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковель видав найбільшу кількість земельних ділянок для учасників АТО
14 травень, 2015, 16:41