На Волині знаходиться близько чотирьох тисяч переселенців

На Волині знаходиться близько чотирьох тисяч переселенців
Громадська організація «Переселенці Криму та Донбасу» спробувала налаштувати діалог із міською громадою Луцька. 14 травня організували круглий стіл із метою вирішення проблем вимушено переміщених осіб.

Про це Волинський інформаційний портал.

Під час заходу обговорили питання переселенців, які залишаються невирішеними та планували майбутні проекти, які будуть корисні як для мешканців міста, так і для «гостей». Загалом понад чотири тисячі вимушено переміщених осіб зафіксували на сьогодні у Волинській області, більше 1400 – безпосередньо в обласному центрі.

«Найболісніші проблеми для переселенців – житло та працевлаштування», – зазначила голова ГО «Переселенці Криму та Донбасу» Олена Черенкова.

Вона повідомила, що також дуже важливим є вплив громадських організацій міста на прозорість механізму роботи міської влади щодо вирішення проблем людей зі Східної України.

«На допомогу переселенцям в Україну іде великий фінансовий потік, але чи він не доходить до Волинської області, чи ми про це нічого не знаємо», – додала голова організації.

Вона запропонувала створити мобільну комісію за сприяння Громадської ради при Волинській обласній державній адміністрації для об’єктивної перевірки вільного житла на Волині, яке було би придатне для проживання.

Заступник голови ГО «Переселенці Криму та Донбасу» Аза Голощапова зауважила, що для вирішення проблеми безробіття переселенців створять центр, куди зможе звернутися кожен гість міста. З такими людьми будуть працювати волонтери і з’ясовувати їхні потреби та можливості.

ГО «Переселенці Криму та Донбасу» підкреслюють, що не хочуть займати місце нахлібників і не просять безкоштовної допомоги або ресурсів, призначених для пільгових категорії місцевого населення. Навпаки в переселенців є багато креативних ідей, планів і пропозицій щодо вирішення проблем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині знаходиться близько чотирьох тисяч переселенців
14 травень, 2015, 17:30