Мер Ковеля переконаний в тому, що комунальні господарства – це тягар для міста

Мер Ковеля переконаний в тому, що комунальні господарства – це тягар для міста
Олег Кіндер оцінив роботу ковельських комунальних господарств та порівняв їх з приватними комунальними службами за кордоном.

Мер міста Ковель Олег Кіндер запевнив, що оцінити роботу комунальних господарств однаково не можна, адже є підприємства, які сплачують податок на прибуток мільйонними платежами, а є такі, які просто є стратегічними об’єктами і, відповідно, є збитковими.

«Я оцінюю роботу ковельських комунальних підприємств - це тверда четвірка. Не можна порівняти роботу «Добробуту» з «Ковельтепло», або ж «Ковельводоканал» з ЖЕКом. От «Добробут» він не те що до п’ятірки, а й до трійки не дотягує. Це є стратегічний об’єкт. Бо коли ми говоримо за КП «Добробут», то є моменти і питання, як вони працюють. Для мене основне, що кладовище доглянуте. Проте в частині економічної складової воно сьогодні збиткове», - зазначив Олег Кіндер.

За словами мера, коли він їздить за кордон, то йому часто говорять, що це дуже добре, що комунальні господарства знаходяться у власності міста, а не є приватними структурами. Бо за кордоном це стовідсотковий бізнес. Наприклад, коли ціни на пальне піднімуть, то і вартість талонів на вивіз сміття різко зросте, адже за кордоном комунальні приватні підприємства працюють тільки тоді, коли їм це вигідно, а коли ні – то вони можуть легко припинити надавати будь-які зі своїх послуг.

«Де я не буваю за кордоном, мене в першу чергу цікавлять комунальні господарства. Там все на приватній основі. В частині того, коли мені заздрять, що я маю комунальні підприємства, я кажу, що це все, що знаходиться у власності міста – є його проблемою. Капітальний ремонт, утримання і все інше - це є витратною частиною. Тобто будь-який об’єкт потрібно утримувати, доглядати, ремонтувати, вносити кошти, щоб він мав певний рівень. Це все пов’язано з коштами. Не було б ЖЕКів, були б приватні структури», - говорить мер Ковеля.

Також Олег Кіндер зазначив, що для нього є показником той момент, коли такі комунальні підприємства прибутково працюють, наприклад КП «Ковельтепло» і коли податок на прибуток платять мільйонними платежами. Проте, незважаючи на труднощі міська влада намагається забезпечувати господарства необхідною технікою та обладнанням.

«За минулий рік один ЖЕК отримав сміттєвоз , другому ЖЕКу купили трактори. Тобто була можливість міського бюджету виділити на це кошти на матеріальне забезпечення, то і виділили по 370 тияч. Мені не соромно, коли я заїжджаю, то бачу, що сьогодні стоїть техніка нова гарна і це також хороший показник», - повідомив Олег Кіндер.

Наостанок Олег Кіндер зазначив, що закордонні колеги не переконали його в тому, що комунальні господарства – це тягар для міста, проте переконали в тому, що набагато ефективніше працювати зі своїми комунальними підприємствам в частині оперативності та регулювання тарифів, на які ми впливаємо, і можемо працювати з цими комунальними підприємствами для людей.

Нагадаємо, що раніше повідомляли про те, що Верховна Рада прийняла закон, який руйнує монополію ЖЕКів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Найбільший тягар для Ковеля це сімейка Кіндерів. Відчуваючи що на найближчих місцевих виборах їм нічого не світить бютівська банда намагається розікрати Ковель до ручки!!!
Відповісти
Останні новини
Мер Ковеля переконаний в тому, що комунальні господарства – це тягар для міста
14 травень, 2015, 17:19