Кількість заражень від укусів кліщів збільшилась удвічі

Кількість заражень від укусів кліщів  збільшилась удвічі
Заражень від укусів кліщів зафіксовано удвічі більше, ніж було зафіксовано торік.

Лише у Києві вже 20 випадків хвороби Лайма або кліщового бореліозу, повідомляє ТСН.День.

Різкий стрибок захворюваності може бути пов'язаний зі збільшенням активності кліщів та із кліматичними змінами. Відривати кліща самотужки - надто ризиковано, наголошують медики. Краще зверніться до найближчого травмпункту. Якщо ж ви витягли кліща в домашніх умовах – обов'язково покажіться лікарю, бо хвороба Лайма може проявитися не одразу. Почервоніння на місці укусу і підвищення температури - це перші симптоми, які варто швидко розпізнати. Затягування може мати важкі наслідки: серцеві ускладнення, менінгіти, страждають суглоби та нервова система, може дійти до паралічу, можливі й смертельні випадки.

Із кліщами оголосили боротьбу у Тернополі - усі парки закрили на карантин. Комунальники у захисному вбранні обробляють усі зелені зони масового відпочинку. Упродовж трьох ранкових та трьох вечірніх годин вони зрошуватимуть зі спеціальних розприскувачів траву та кущі. Кажуть, що вище, а саме на дерева, кліщі не заповзають. Перед тим, для ліпшого ефекту, скосили траву та декілька днів попереджали містян, щоб не заходили гуляти у парки.

Активними кліщі будуть і влітку, коли спека спадатиме. Тому після походу до парку чи до лісу, потрібно обов'язково ретельно себе оглядати. Без наслідків позбутися кліща можна лише протягом доби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кліщі, парки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клещи усиленно кусают ослабленных людей и животных. Если витамины стоят 500 гривен, осмеюсь предположить, что клещи покупают половину украинцев
Відповісти
Останні новини
Кількість заражень від укусів кліщів збільшилась удвічі
14 травень, 2015, 18:39