Лучани разом з ДАІшниками вийдуть на рейд парковками

Лучани разом з ДАІшниками вийдуть на рейд парковками
Громадськість Луцька вирішила серйозно взятися за водіїв, які порушуючи усі існуючі правила і норми, паркуються де хочуть та як хочуть.

Аби напрацювати механізми впливу, які дозволять зрушити проблему паркування автомобілів у заборонених місцях з мертвої точки, сьогодні, 14 травня громадські активісти, працівники ДАІ та представники влади зібралися за круглим столом «Порядок на дорогах міста: спільна відповідальність влади та громади».

Утім проблема паркування не єдина у місті. Як узагальнили учасники дискусії, у місті існує ряд факторів, які так чи інакше впливають на поведінку водіїв при паркуванні. Це і невідповідність діючих дорожніх знаків та розмітки до реалій часу, і брак територій для облаштування парковок, і реагування працівників ДАІ на випадки паркування автомобілів з порушенням Правил дорожнього руху.

Загалом же проблема паркування у місті - комплексна. Є тут доля вини і влади, і ДАІ, і самих водіїв.

Так, ті автомобілі преміум-класу, які регулярно паркуються з порушеннями у центрі міста, чомусь вперто не помічають даішники. Було би добре, якби місцева влада приділяла більше уваги проблемам доріг, тоді б у місті було менше порушень правил дорожнього руху. Про «халатність влади» свідчить і той факт, що знаки, які два роки поспіль простояли у Луцьку, встановлювалися тимчасово, коли взимку виникла потреба прибирання снігу на вулицях міста. Ці знаки демонтували тільки тоді, коли на них звернули увагу громадські активісти. Крім того, при містобудівництві чомусь не враховуються інтереси водіїв.

І хоча з тим учасники одноголосні щодо того, що проблема вимагає негайного вирішення, втім щодо шляхів її вирішення думки розійшлися. Загалом було озвучено кілька можливих варіантів, як боротися з так званими «автоандонами». Зокрема це застосування евакуаторів, постійне штрафування порушників, виправлення недоліків розміщення дорожніх знаків, встановлення контрольованих парковок.

Разом з тим можливість евакуювання неправильно припаркованих автомобілів заперечили ДАІшники. Пояснюють: у чинному законодавстві не прописана норма, за якою можна було би забирати авто з вулиці за подібні порушення. Та й із штрафуванням не все так просто, оскільки протокол можна складати виключно на водія, а не на транспортний засіб. Окрім того, через кадрові скорочення, сьогодні місто патрулюють лише чотири інспектори ДАІ, тож у них немає можливості просто стояти і чекати на власника авто. А кожний складений протокол за фотографією без проблем скасує суд.

Учасники круглого столу зауважили, що найбільше проблем із неправильним паркуванням виникає на центральних вулицях міста, а тому вирішили провести спільний рейд із даішниками, громадськими активістами та журналістами, щоб зафіксувати випадки паркування у не призначених для цього місцях. Таким чином, громадськість хоче навчити луцьких водіїв, принаймні у центрі, паркуватися правильно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
де хочу - там і стаю... Скачіть!
Відповісти
чув народ хоче колеса таким як ти прбивати, так що сиди і чекай!
Відповісти
є вже європейська практика - паркомати у центрі міста і міська поліція.
А от поліції просто фіолетово, чия машина і скільки коштує - чіпляють блокиратор і лишають № куди дзвонити.
зняття блокиратора виключно після сплати штрафу.
все просто і працює.
навіщо вигадувати "вєлАсіпєд"?
Відповісти
...активісти хренові.....ями на дорогах разомз владою позамощуйте....
Відповісти
да здраствует бабло
Відповісти
Коли вже покарають власників авто,які паркуються перед переходом біля обл.прокуратури.Пішоходів за ними не видно,кожен день десятки аварійних ситуацій в цьому місці.Де ДПС?
Відповісти
Ага - вже була така фішка на пр. Волі того року- телебачення, влада, якісь сектор-наклеювали на лобове скло порушників тексти про порядність...Коли зробили це з машиною держкрутелика-самі вибачались і віддирали...Одним можна і паркуватись, і порушувати....
Відповісти
Останні новини
Лучани разом з ДАІшниками вийдуть на рейд парковками
14 травень, 2015, 18:57