Володимир - Волинська лікарня набуде європейського вигляду. ФОТО

Володимир - Волинська лікарня набуде європейського вигляду. ФОТО
В районній лікарні, що у місті Володимир-Волинський в деяких відділеннях не робили капітальний ремонт від того часу, як її побудували, а саме з 1982 року.

Мер міста Володимир-Волинський Петро Саганюк розповів журналістам ВолиньPost, що районна лікарня, яка знаходиться в їхньому місті, була побудована в радянські часи і не зазнавала жодного капітального ремонту за весь час існування. Тому міська влада вирішила вкласти кошти саме в капітальний ремонт всіх відділень лікарні.

«В позаминулому році ми виграли європроект на 20 мільйонів гривень, довго думали, де ті гроші застосувати і вирішили спрямувати їх на лікарню, бо вона була побудована ще в 80-х роках. Ми кожен рік в лікарню вкладаємо порядком двох мільйонів. Пологове відділення зробили пару років тому, бо коли я одного разу зайшов в це пологове, було соромно дивитись породіллям в очі. Тому ми вирішили зробили палати зі всіма зручностями. В минулому році розпочали ремонт неврологічного відділення. Наразі його завершуємо. Також в 2014 році поставили томограф і апарат в операційний блок в межах 500 тисяч гривень. В неврологічному відділенні поміняємо старий паркет», - сказав Петро Саганюк.

Як повідомив мер, не дивлячись на те, що лікарня називається районна, проте вона на балансі міста, і на 80% фінансується з бюджету Володимира-Волинського, а решта – дотації району. Також, Саганюк сказав, що якщо вдасться, то в колишній адмінбудівлі, неподалік лікарні, облаштують гуртожиток зі всіма зручностями для молодих спеціалістів.

Детальніше про проведені ремонтні роботи та про плани на майбутнє розповів головний лікар Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання Олександр Клачук.

«Попередні роки ми практично робили акушерське відділення. Так, як воно в нас складається з трьох поверхів, то з міського бюджету щорічно виділялась певна кількість коштів, в середньому це десь триста-чотириста тисяч на рік. Цих грошей було достатньо для ремонту одного поверху, тому ми протягом трьох років зробили там ремонт, накрили акушерське відділення і воно в такому стані чотири роки працює. Потім робили хірургічне відділення. Реанімацію почали в минулому році і думаю закінчимо незабаром. Цього року, з фінансуванням в десять тисяч, проводимо ремонтні роботи в дитячому відділенні, в якому повністю замінили меблі», - мовив Олександр Клачук.

Також головний лікар запевнив, що ремонт в неврологічному відділені завершиться через два місяці. Олександр Клачук наголосив, що робити ремонт саме в цьому відділені проблематично, адже тут є важкохворі люди і повністю закрити відділення на ремонт лікарня не може, адже пацієнти з інсультом чи іншою неврологічною патологією є постійно.

«Фактично з 1982 року як було побудовано цей лікувальний заклад, конкретно в неврологічному відділені капітального ремонту не проводилось ніколи. Тому ми зараз робимо ремонт і, відповідно, далі співпрацюємо з благодійниками по питаннях оснащення та меблювання. Багато допомогла організація «Червоний хрест» та володимир-волинський благодійник Микола Генайло. В тих приміщеннях, де проживають молоді спеціалісти, ми запропонували таку співпрацю: міський голова дає матеріали, а ми всі разом з нашими працівниками і з тими людьми, які в подальшому будуть проживати там, спільно використовуючи ці кошти, робимо ремонт», - додав Олександр Клачук.

Наразі в лікарні існує проблема з автотранспортом, адже шість автомобілів медзакладу забрали на АТО, а ті, що є вже зношені.

За словами головного лікаря, завдяки меценату Миколі Генайлу, було закуплено багато апаратури. Саме через нього лікарня має співпрацю з німцями та з інженерами фірми «Simens», які раз в півроку приїжджають в лікарню та перевіряють обладнання на справність.

Як повідомив Петро Саганюк, зараз вони співпрацюють з німцями, котрі планують виділити кошти в сумі 500 тисяч євро, які вони спрямують на лікарню, адже місто хоче мати якісну медичну допомогу і привести лікарню до європейського вигляду.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мер працюе.
Відповісти
Працює УСЯ громада міста!! А мер ефективно розподіляє кошти, контролює їх використання і виконання робіт!!!
Відповісти
А в Рожищах так званий мер ефективно РОЗПОРОШУЄ кошти громади - замість того щоб ремонт дорожнього покриття в місті робили місцеві підрядчики - дільниця благоустрою та райавтодор, він, так званий мер, кошти, які справно в казну сплачує ГРОМАДА МІСТА, віддає виконавцям з Луцька... До речі, ці виконавці - приватна структура... Це державницька позиція?
Відповісти
Нехай краще лікарів набуде європейських, бо пацієнти усі в Луцьк втікають
Відповісти
Останні новини
Володимир - Волинська лікарня набуде європейського вигляду. ФОТО
15 травень, 2015, 12:00