Стало відомо, яким буде пам′ятник Волинським Героям Майдану

Стало відомо, яким буде пам′ятник Волинським Героям Майдану
Сьогодні у сесійній залі Луцької міської ради відбулося засідання журі конкурсу на кращий ескіз пам’ятника Волинським Героям Майдану.

Заступник міського голови Лариса Соколовська у вступному слові нагадала, що з ініціативи міського голови Миколи Романюка 22 травня встановлено Днем вшанування пам’яті лучан, які загинули під час антитерористичної операції на сході України, - про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Міська влада з особливою повагою ставиться до родин загиблих Героїв. Попередньо узгодивши питання встановлення пам’ятника на місці поховання Василя Мойсея з родиною, 4 березня виконавчим комітетом міської ради було прийнято рішення про оголошення замовленого конкурсу на кращу проектну пропозицію пам’ятника на місці захоронення волинського героя.

Начальник управління містобудування та архітектури міської ради Леонід Герасимюк повідомив, що замовлення виконували скульптори із Львівської національної академії мистецтв. Вони підготували дві проектні пропозиції, які розглянуло компетентне журі і підтримало першу. Ця композиція складається з двох окремих пам’ятників. Один із них розташований на місці могили Василя Мойсея, поруч фігура Архистратига Михаїла, покровителя воїнів. Композиція буде створена із бронзи та граніту.

Журі, очолюване Ярославом Матвіївим, напрацювало зауваження та пропозиції і запропонувало авторові проекту протягом місяця допрацювати проект з їх урахуванням.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ато
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну звісно, тільки так і не інакше.
"ті ж яйця - тільки в профіль".
(кінчаний совок, правда оздоблений німбами, хрестами і тризубами)
Відповісти
дуже слушно.
Відповісти
Був прекрасний проек "Кам'яного Козацького Хреста" - а завалили бо автори не кому на лапу не дали! Навіть попи були проти як собаки підгавкували: "Ми хреста не хочим...!". Ось така то .... буває малата!)))
Відповісти
kamjanyj xrest najkrutishuj. ja golosuvav za njogo. a tut znovu sooovok (((
Відповісти
Останні новини
Стало відомо, яким буде пам′ятник Волинським Героям Майдану
15 травень, 2015, 13:30