Міжнародні аудитори перевірять підвищення тарифів

Міжнародні аудитори перевірять підвищення тарифів
Уряд України прийняв рішення провести міжнародний аудит економічної обґрунтованості тарифів на газ, електроенергію і воду після їх підвищення.

Аудит пропонується провести за участю міжнародних компаній "великої четвірки". Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у ході години запитань до уряду у Верховній Раді сьогодні, 15 травня.

"У нас пропозиція така: всі тарифи повинні пройти аудит чотирьох найбільших міжнародних світових компаній і тоді ми закриємо цю "політологічну крамницю" про те, хто бореться за долю українців. Потрібно було п'ять років тому боротися, коли підписували ціну на газ ", – сказав він, виступаючи у Верховній Раді.

За словами Яценюка, рішення про внесення зазначеної пропозиції прийнято 14 травня після наради з представниками НКРЭКУ, "Нафтогазу України" і "Укргазвидобування" за ініціативи фракції "Самопоміч".

В так звану "велику четвірку" міжнародного аудиту та консалтингу входять компанії EY (Ernst & Young), KPMG, Pricewaterhousecoopers і Deloitte.

Чинний 10-річний контракт НАК "Нафтогазу України" з російським "Газпромом" було підписано у 2009 році при уряді Юлії Тимошенко і президенту Віктору Ющенку.

В 2010 році, після перемоги Віктора Януковича, їм були підписані "харківські угоди", які згодом ратифікувала Рада, більшість у якій становили депутати колишньої Партії регіонів, багато з яких сьогодні входять в "Опозиційний блок".



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Комуналка росте- заборгованність людей теж...Хоча хто приймає нас за людей,коли зарплата 1500, а комуналка -800...Таке враження, що зарплату отримую в Китаї,а отоварююсь в Лондоні.
Відповісти
Порівняно з нами ти ніщій.
Відповісти