На вихідні - у «Межигір'я». ФОТО

На вихідні -  у «Межигір'я». ФОТО
«Межигір'я» — колишня приватна резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці, яку він займав з 2002 по 2014 роки.

ВолиньPost вирішив перевірити, що сталось з резиденцією Віктора Януковича після його втечі з України. Та чи не складно потрапити туди туристам, адже президентська резиденція «Межигір'я» раніше була чи не найсекретнішим об'єктом держави.

Потрапити у Нові Петрівці зараз зовсім не складно, найзручніший спосіб - це звичайно автомобілем, проте доїхати можна просто з центру Києва. Адже на Майдані Незалежності стоять автобуси, які запрошують туристів на екскурсію до «Музею корупції»

Вже за декілька кілометрів до головних воріт у «Межигір'я» можна побачити чергу з припаркованих авто інших туристів.

Щоб пішки обійти всю територію у 137 га потрібно витратити майже весь день. Проте біля входу є можливість орендувати велосипед, самокат, або сігвей. Також по території курсують електрокари з екскурсоводами, які розкажуть цікаві історії.

Вхід до резиденції коштував 20 гривень, але нещодавно ціну підняли. Тепер аби потрапити у середину, потрібно сплатити у касу 50 грн за одну особу.
На білеті показана карта з основними місцями, які варто побачити.

Клубний будинок «Хонка»
Головною спорудою в резиденції є так званий «клубний будинок», який також називають «об'єкт Хонка» — від назви фінської фірми Honka, яка є світовим лідером будівництва з екологічно чистої деревини.

Протягом 2009 року та першого півріччя 2010 року для облаштування будинку були завезені матеріали на суму 9,5 мільйонів доларів.

Дебаркадер
В 2011 році на базі дебаркадера Віктору Януковичу зробили плавучий будинок прийомів, який був доставлений до «Межигір'я» і пришвартований у внутрішній гавані. Довжина «палацу на воді» становить близько 50 метрів. Вікна оформлені у вигляді ілюмінаторів — круглої форми.

У дебаркадері влаштований особистий кабінет і зал для прийомів, який завершується естрадою. «Палац» оформлений деревом цінних порід, сусальним золотом, мармуром і кришталем. У ніші стелі головного залу дебаркадера розміщено три люстри, ціна яких визначена близько 97 тисяч доларів.

На території резиденції є зоопарк з різними тваринами, такими як кенгуру, австралійський ему, американський нанду, павичі, фазани, австралійські гусаки, земляний заєць.


На території також розбито штучне озеро, яке живиться водою з десяти артезіанських свердловин. На одному з виїздів з резиденції влаштовано гараж на 70 одиниць техніки.


Гуляючи територією, можна побачити дуже багато різних споруд, пам'ятників, екзотичних кущів та дерев. На території є декілька закладів, де можна перекусити або придбати прохолоджувальні напої чи морозиво.


Відео: Віктор Янукович розказує про своє помешкання в «Межигір'ї»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в халупу, де проживає Вальцман...
Відповісти
Невже ніде не облаштовано камери з усіма атрибутами, де втікач міг пригадати молодість ?..
Відповісти
ціну за вхід підняли з 20 до 50 гривень. Спочатку Яник наживався, тепер нова влада. А що змінилося????? І на основі чого підняли ціну? Долар підріс? я не розумію
Відповісти
А ви ще досі не зрозуміли що в Україні сталося і відбувається?! Скільки вам ще часу потрібно...
Відповісти
не секрет, що за такою територією треба доглядати - підрізати дерева, стригти газон, кормити тварин і як ви думаєте, хто це робить? - такі як ми з вами люди, яким так само хочеться їсточки.
Відповісти
одні бандюки прогнали інших від влади і зайняли їхнє місце
Відповісти
я там був після втечі януковича.самооборона майдану.жили в лабораторії.так там інтернет 500 мегабіт\сек 12 ступінів очистка води
Відповісти