У Луцьку відбулась традиційна зустріч репресованих політв’язнів СРСР. ФОТО

У Луцьку відбулась традиційна зустріч репресованих політв’язнів СРСР. ФОТО
Напередодні Дня пам'яті жертв політичних репресій та жертв депортацій кримсько-татарського народу в обласному центрі відбулась зустріч політв’язнів, які стали жертвами тоталітарного режиму СРСР.

Зустріч відбулась у Територіальному центрі соціального обслуговування 15 травня.

Під час зустрічі колишні політичні в'язні вшанували хвилиною мовчання своїх побратимів, які не дожили до наших днів, а також і тих, хто поліг за Україну ще в ХХ столітті.

Репресовані волиняни згадували також і про роки, коли радянська влада жорстко переслідували усіх тих, хто не підкорявся тоталітарному режиму і боровся за вільну та незалежну Україну.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що упродовж багатьох років приховувалися імена тих, хто у концтаборах страждав за свої патріотичні погляди. Суспільство довгі роки не знало правди про ті страшні часи, в яких жили українці, але з часом почали розсекречуватись документи, завдяки яким можна відтворити події минулих років.

«Молоде покоління має можливість зустрічатись із жертвами політичних репресій і від них, безпосередньо, дізнатись правду про ті трагічні роки. Шкода, що більшість з колишніх політв’язнів не дожили до наших часів. Невідомо точну кількість загиблих українців, що поклали своє життя борячись за Україну, але всі ми знаємо, що їх було дуже багато. Україна сьогодні знаходиться у стані війни, але приємно те, що все ж таки примирення у нашій державі відбувається. Приємно було спостерігати, коли 9 травня у Луцьку ветерани УПА і Червоної армії сиділи за одним столом і згадували про часи війни», - мовив Романюк.

Також міський голова вручив почесні грамоти за активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у становлення Незалежної України, патріотичне виховання молоді, членам громадської організації «Луцьке міське ветеранське товариство політичних в’язнів і репресованих» 90 - літній Євгенії Лісовій, Марії Ткачук, а також Івану Солтану.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.