На Волині більше як 30 тисяч гектарів лісу незаконно передали комерційному підприємству

На Волині більше як 30 тисяч гектарів лісу незаконно передали комерційному підприємству
Реалізуючи конституційну функцію представництва громадян та держави в суді, органи прокуратури оскаржили в суді незаконну передачу комерційному підприємству у постійне користування землі лісового фонду розташовані на території 30 сільських рад Волинської області.

Незважаючи на те, що рішення Волинської обласної ради про передачу зазначених земель в оренду взагалі не приймались, підприємству видано державні акти на право постійного користування землями площею понад 30639 га, - про це йдеться на сайті Генеральної прокуратури України.

Реагуючи на вказані порушення, прокуратура Волинської області звернулася з позовом про визнання недійсними та скасування актів на право постійного користування землею і повернення в державну власність земель лісового фонду, однак у його задоволенні було відмовлено.

Принципово відстоюючи інтереси держави в суді, Генеральна прокуратура України звернулася із заявою про перегляд вказаних судових рішень Верховним Судом України.

Найвища судова інстанція погодилася з обґрунтованістю доводів Генеральної прокуратури України та 13 травня 2015 року скасувала постанову Вищого господарського суду України, а справу передала на новий касаційний розгляд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підприємство, про яке йде мова - "Тур" (Ковель). Директор - Петро Смаль. У нього всі права на цю землю і ліс - липові. У нього все липове, навіть він сам. Все там тримається на соплях. А акти на користування землею цим напівкримінальним підприємством - це плювок в обличчя Волинської обласної ради. Очевидно, усі ці "рішення" приймались при колишньому голові ради Василю Дмитруку.
Відповісти
Гнати з посади того голову ОДА Гунчика! Йде повний дерибан області!
Відповісти