У Каннах презентували фільм про події на Донбасі

У Каннах презентували фільм про події на Донбасі
У рамках міжнародного кіноринку Каннського кінофестивалю відбувся показ українського фільму Анатолія Матешка «Полон». У картині йдеться про добу, проведену в полоні терористів, інформує Zaxid.net.

Режисер розповів, що ідею він виношував 5 місяців, зняв «Полон» всього за 7 днів в Київській області. «Робота над сценарієм була експериментом. Ми написали перший варіант сценарію, а потім сіли репетирувати з акторами. З нами сиділа асистент і записувала всі зміни, які ми вносили. У підсумку ми зняли фільм за 7 днів, тому що актори вже вжилися в роль», - розповів Матешко.

У чорно-білій картині - 12 героїв. Їх кількість, а також цитата з Євангелія від Матвія відсилає нас до 12-ти апостолів. «Фільм емоційний, але при цьому узагальнює теми полону і війни. Він про те, що війна відбирає право людини не тільки жити, але і на смерть. У полоні людина не належить сама собі», - говорить режисер. Головні ролі в картині виконали Володимир Горянський, Лариса Руснак, Остап Ступка, Ірма Вітовська та інші.

За сюжетом в зону АТО (хоча про місце, де відбуваються події глядач має здогадатись сам, у фільмі на це лише натякають) їде викладач хімії (Володимир Горянський), щоб врятувати своїх синів-заручників.

Він та жінка, яка їде разом із ним, потрапляють у полон до терористів і стають свідками знущань над полоненими: заручників змушують грати в російську рулетку і бігати по мінних полях. Ми можемо спостерігати за трансформацією героїв у екстримельних умовах полону. Ми бачимо, як кат може стати жертвою, а жертва – катом.

Прем'єра фільму має відбутися у рамках кінофестивалю «Молодість», а прокат запланований на осінь цього року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.