У річницю з дня депортації кримськотатарського народу у Сімферополі запустили в небо десятки вогняних куль

У річницю з дня депортації кримськотатарського народу у Сімферополі запустили в небо десятки вогняних куль
Сьогодні, 18 травня, Україна відзначає День скорботи і пам'яті - 71-шу річницю з дня депортації кримськотатарського народу.

Напередодні ввечері в Сімферополі кримські татари, які відмовилися брати участь у провладних заходах, приурочених до Дня депортації кримськотатарського народу, вшанували пам'ять загиблих у депортації, запустивши в небо десятки вогняних куль. Про це повідомляє Крим.Реаліі.

«Ми запускаємо в небо вогняну кулю. Згадуючи тих, хто так і не зміг повернутись на батьківщину, до Криму. Ми запускаємо в небо кулі як символ, що все скороминуще, все має свій початок і кінець, а значить, рано чи пізно російська окупація теж закінчиться», – розповіла мешканка сімферопольського мікрорайону Фонтани Гульнара.

Також в рамках заходів, приурочених до річниці депортації кримськотатарського народу, близько 4 тисяч осіб взяли участь у шостому за рахунком сходженні на одну з найвищих гір Криму Чатир-Даг (1527 метрів над рівнем моря). На вершині кримської гори присутні вшанували пам'ять жертв депортації традиційної молитвою. Деякі учасники сходження – з Українського культурного центру – принесли з собою українські прапори, щоб сфотографуватися на пам'ять.

Нагадаємо, 18 травня – День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. Цього дня 1944 року до Середньої Азії з півострова відправили перший ешелон кримських татар. Загалом було депортовано понад 180 тисяч осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У річницю з дня депортації кримськотатарського народу у Сімферополі запустили в небо десятки вогняних куль
18 травень, 2015, 09:10