На Волині батько шести дітей отримав повістку

На Волині батько шести дітей отримав повістку
На Волині повістку отримав батько шести дітей. А під час медкомісії на скарги чоловіка ніхто уваги не звернув.

Про це в мережі інформує правозахисник Василь Нагорний.

"З 27 квітня розпочалася п’ята загалом хвиля мобілізації, за успішність якої кожен голова РДА відповідає головою" (сказав П.Порошенко). Схоже, дехто аж занадто перейнявся своєю головою та забув, що в цій державі, як це не смішно звучить, діють певні Закони", - пише Нагорний.

З його слів, 40-річний мешканець села Ловища Турійського району Ігор Зубрицький отримав повістку з’явитися у комісаріат Володимира.

"Батько 6-ти дітей (5 неповнолітніх, одній 18 років) заніс у військовий комісаріат відповідні документи, сподіваючись, що на цьому його мобілізація до оголошення воєнного стану відстрочується. Однак Ігорю подзвонили і наказали прибути "з речами". На несміливі заперечення, мовляв, в мене ж більше трьох дітей, йому заявили щось таке: - У Володимирі формується бригада, два тижні треба побути на зборах (!) і поїдеш додому. Мабуть, бійці першої хвилі пам’ятають схожі обіцянки… У комісаріаті мали б знати вимоги статті 30 ЗУ "Про військовий обов’язок і військову службу" - "від проходження зборів звільняються (крім резервістів) військовозобов'язані, які мають трьох і більше дітей віком до 16 років".

Медкомісію Ігор, каже Василь Нагорний, проходив так само, як хлопці 51 ОМБР при першій хвилі мобілізації - на скарги чоловіка на здоров'я ніхто уваги не звертав.

"Зрештою, Ігорю знову зателефонували з комісаріату і попередили, що в разі не явки 19 травня, до нього завітає міліція, затримає і силою доставить".

Сам же волинянин зізнається: "Я не проти воювати, але якщо є такий Закон і ніхто не може гарантувати, що мої діти не будуть голодні, а господарство буде доглянуте (голова сільради лише розвів руками), то що мені робити".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дибілізм. Заженіть депутатів на схід, їм є що захищати, а той бідолаха дітей нехай виховує і кормить. ОТ УРОДИ !!!!
Відповісти
Якщо чоловiк притомний i офiцiйний батько чи опiкун всiх дiтей, то чому вiн не захищае своi права?
Відповісти
Знов той нагорний-навозний щось роздмухує та перекручує. В Володимирі адекватний комісар, на такі "граблі" не наступить.
Відповісти
"подзвонили і наказали прибути "з речами" "

Як дiти - письмовий наказ нехай принесуть i з ним до суду.
Відповісти
Ігор подавай в суд, коли буде судове рішення воєнком в свої шаривари накладе". Не мовчи. Воювати на Волині є кому зайдіть в будь-який розважальний заклад там побачите і почуєте ромови "справжніх воїнів, які пороху обнюхались".
Відповісти
Все вірно. Зараз всі повинні захищати Батьківщину. Кожен справжній українець повинен боротися з ворогами. Інакше ворог прийде сюди і зробить його дітей путінськими рабами.
Слава нації! Смерть ворогам!
Відповісти
З усією повагою, шановний, якщо ви такий патріот то чому ж сидете в інтернеті і маєте час на те щоб ритись тут в статтях, а не захищаєте батьківщину?
Відповісти
Я тут захищаю рідну землю від ворогів. І свою справу добре роблю. Якщо всі патріоти на фронт підуть - то тут голову всяка наволоч підніме: комуняки і путінські агенти. А як мені дадуть наказ - візьму зброю і піду на фронт. Краще померти зі зброєю в руках, ніж дозволити ворогам топтати нашу землю. Той хто гине зі зброєю в руках потрапляє в Вальхаллу.
Герої не вмирають! Вмирають вороги!
Відповісти
ну то взял документы, козел брехливый, и пошел вместо этого человека. только молча. не смерди.
Відповісти
А що мовою окупанта пишеш? Українську мову не знаєш?
Я ж тобі написав - як мені мій командир дасть наказ - так відразу піду. А поки тут сволот тиснути буду.
Відповісти
Якщо хлібороб піде воювати, то хто буде хліб вирощувати? Чи тебе "Європа" пиріжками нагодує?
Відповісти
Зараз час такий. Чи не час сіяти - час захищати рідну землю. Або здолаємо ворога або потрапимо в путінське рабство.
Відповісти
Кому слава-??? Кому смерть-???? Що таке нацизм і фашизм знаємо, були часи коли нацисти і фашисти себе проявили (1941-1944роки).Людиною навчись бути!!!
Відповісти
Як були "фашисти" то було що iсти,
а як прийшли комунiсти, то не стало чим ...
Відповісти
Слава героям-патріотам, які захищають рідну землю зі зброєю в руках! Смерть ворогам, які хочуть захопити Україну і зробити нас путінськими рабами. А вільним українцям не можна бути рабами. Рабів до раю не пускають.
Відповісти
о тебя плющит
Відповісти
Я дивлюся це тебе плющить від слів українського патріота
Відповісти
Ідіоти!!!вони і померлим розносили повістки!!!!
Відповісти
пани комісари коли забираєте "хазяїв"з хати то давайте охорону їхнім сімям та хазяйству а то буде як у смідині чоловіка в ато а в жінки з дітьми за дві ночі половину птиці покрали а сільському голові пофіг.
Відповісти
З усієї багаточисельної армії волинських депутатів мобілізовано лише Годлевського, а ще воював Бас. А де ж всі інші? А такожвилонські мільйонери, митники, можновладці, їх сини і зяті? У якому окопі Бондар, Козюра, Яковлєв, Свирида? Що всі інваліди. Як гроші дерибанити - усі здорові, а як мобілізація - усі слабі
Відповісти