В Україні проведуть референдуми стосовно перейменування міст

В Україні проведуть референдуми стосовно перейменування міст
Рішення щодо перейменування українських населених пунктів, що передбачають прийняті в Україні декомунізаційні закони, будуть приймати місцеві громади на референдумах.

Про це повідомив журналістам міністр культури України В’ячеслав Кириленко, передає новину «Преса України».

Кириленко заявив, що місцеві громади самі будуть вирішувати, чи перейменовувати свої міста.

«Закон встановлює, що це право місцевих громад, вони будуть це обговорювати, якщо перейменування міст, то очевидно, будуть референдуми», - запевнив глава Мінкульту.

Напередодні Президент України Петро Порошенко підписав закони «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки»; «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917 - 1991 років»; «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років» та «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті».

Цими документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб та визнаються борцями за незалежність України УПА, ОУН й інші організації.

Як відомо, з прийняттям Верховною Радою пакету законів «декомунізації» постало питання про перейменування міст, які носять радянські назви або звеличують діячів тоталітарного режиму СРСР. Нині найпалкіше дискусії йдуть навколо перейменування Дніпропетровська і Кіровограда.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні проведуть референдуми стосовно перейменування міст
18 травень, 2015, 14:15