У Луцьку засудили суддю за хабарі у сумі понад 400 тисяч гривень

У Луцьку засудили суддю за хабарі у сумі понад 400 тисяч гривень
Прокуратурою міста Луцька підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо судді Залізничного райсуду міста Львова, якому інкриміновано 2 епізоди одержання хабарів на загальну суму 402, 4 тис. грн. за прийняття процесуальних рішень у цивільних та кримінальних справах, що перебували у його провадженні.

У жовтні 2012 року прокуратурою Волинської області в апеляційному порядку було оскаржено вирок Луцького міськрайонного суду від 9 липня 2012 року, яким цього суддю незаконно виправдано за відсутністю в його діях складу інкримінованих злочинів, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Ухвалою апеляційного суду Волинської області вирок суду першої інстанції було скасовано, справу направлено на новий судовий розгляд.

У березні 2014 року Луцький міськрайонний суд визнав суддю винним та призначив йому міру покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов'язані зі здійсненням правосуддя, та із конфіскацією всього належного йому майна в дохід держави.

Адвоката, за посередництвом якого суддя одержував хабарі та якого попереднім вироком суду було засуджено до 5 років позбавлення волі зі встановленням трирічного іспитового строку, було звільнено від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності.

Апеляційний суд Волинської області своєю ухвалою від 30 травня 2014 року скасував вирок судді і скерував провадження Генеральному прокурору України задля проведення додаткового розслідування.

У вересні 2014 року після проведення додаткового розслідування обвинувальний акт щодо судді-хабарника було скеровано до суду для розгляду по суті.

Сьогодні, 18 травня, Луцький міськрайонний суд визнав суддю винним в одержанні хабарів в особливо великому розмірі та призначив йому покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням кваліфікаційного класу судді і права 3 роки обіймати посади, пов'язані зі здійсненням правосуддя, та із конфіскацією всього належного йому майна в дохід держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: хабар, суддя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
упс!
мало. себто один засуджений суддя мало.
Відповісти
його прізвище, адвоката.Хто знає.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку засудили суддю за хабарі у сумі понад 400 тисяч гривень
18 травень, 2015, 18:15
Курортний аншлаг на Волині
18 травень, 2015, 17:58