Незаконне будівництво у центрі Луцька

Незаконне будівництво у центрі Луцька
У центрі Луцька будують багатоповерхівку без будь-яких дозволів, - у цьому переконана лучанка Катерина Сухомлін під час прийому громадян у міського голови вчора 18 травня. Вона продемонструвала сказане зробленими знімками з місця будівництва, - інформує «Волинська правда».

Так, біля приміщення обласної філармонії та триповерхового багатоквартирного будинку, де проживає жінка, уже «виріс» паркан, вирили котлован і працює будівельна техніка. Навіть квартири незбудованого будинку продаються, про що свідчать рекламні щити центру продажу й спритні продавці, які пропонують житло у самісінькому центрі міста. Та мешканців будинку по проспекту Волі, 44 обурює навіть не це, а відповіді, отримані з різних обласних та міських інстанцій. Чиновники запевняють в один голос: під час огляду можливого місця будівництва будівельних робіт не виявлено.

Аби розібратися в ситуації, за роз`ясненнями звернулися до заступника головного архітектора міста Ярослава Матвіїва. Той запевнив, що управління містобудування та архітектури міськради жодних дозволів на початок будівельних робіт ТзоВ «Буд-Трейд» по проспекту Волі, 44а не видавало. Отож, будівельні роботи проводяться незаконно й вони докладуть всіх зусиль, аби їх припинити. Фірма ця не волинська, ще у 2008 році вона отримала ділянку, але дозвіл на неї закінчився у 2010 році, а нових дозвільних документів їй не видавали. Будівництво у цьому місці, кажуть, проблемне ще й тому, що воно унеможливить перспективу розвитку для філармонії.

Розгляд цього питання винесли на найближче засідання виконавчого комітету. А муніципальна міліція має знести будівельний паркан, який розмістили забудовники за три метри від вхідних дверей триповерхівки.

Тільки не відомо, що робити з виритим котлованом, - ідеться у повідомленні. Ярослав Матвіїв запевнив, мовляв, це не страшно, вони навіть фундамент можуть знести. Як свідчить практика, спритники спокійно узаконюють незаконне будівництво, а поки постраждалі відстоюють свої порушені права в судах, у «незаконні» будинки вселяються новосели.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та ну?
а як на рахунок будівництва на Огієнка? ще один будиночок без дозволів.
Відповісти
Ярослав Матвеев именно тот чел, который "аж быстро" разберётся с нарушителями...только сначала сопли прожуёт, тогда и приступит щепетильно к делу
Відповісти
Як що хтось добудував веранду без дозволу ,ось тоді розібрались би скоро .
Відповісти
Матвіїв з Романюком "докладуть всіх зусиль" - га-га-га. - "Докладуть", собі в кишеню откаттінг від забудовників.
Відповісти
То внизу будують чи впритул до Волi?
Внизу то не страшно.
Відповісти
http://www.lutskrada.gov.ua/print/40158
Відповісти
Останні новини
Незаконне будівництво у центрі Луцька
19 травень, 2015, 10:12