Лучан запрошують на «Велодень»

Лучан запрошують на «Велодень»
30 травня у Луцьку відбудеться всеукраїнська акція "Велодень", на якому активісти Асоціації велосипедистів проведуть веломарафон, покажуть відео під відкритим небом та презентують фото з веломандрівки.

Про це розповів президент Асоціації велосипедистів Луцька Степан Матіях.

«Асоціація велосипедистів на сьогодні налічує біля 400 учасників, проте активних членів - близько 50-ти чоловік. Якщо в людини молода душа, вона хоче допомагати, змінювати щось - то немає різниці, скільки тобі років, адже ми раді бачити всіх», - каже Степан Матіях.

Заступник президента асоціації Микола Климець також зазначив, що їхньою метою є створення єдиної велосім’ї, щоб таким чином люди здружились, згуртувались і допомагали одне одному.

Асоціація велосипедистів також проводить і волонтерську діяльність. За словами Степана Матіяха, нещодавно їхні велосипедисти зібрали велосипед для одного з бійців АТО. Тому на "Велодні", який відбудеться 30 травня, вони влаштують аукціон, де зберуть кошти бійцям на Сході, або передадуть їх сім’ям загиблих учасників АТО.

«На "Велодні" будемо збирати кошти, які передамо волонтерам або ж безпосередньо закупимо продукти чи речі сім’ям загиблих учасників АТО, це ще будемо вирішувати. А загалом в цей день покажемо багато цікавих виставок, а ще покажемо фото та відмітки на мапі, які робив лучанин, що проїхав сім з половиною тисяч кілометрів за чотири місяці», - сказав Степан Матіях.

На сам кінець Степан Матіях зазначив, що участь у "Велодні" 30 травня можуть взяти всі охочі, навіть ті, хто не має велосипедів.

Збиратимуться на Театральному майдані, де будуть реєструвати учасників, та заразом будуть збирати підписи за облаштування велодоріжок. Також буде лотерея, на якій розігруватимуть призи, а після цього - велопробіг, декілька флешмобів. На завершення учасникам запропонують перегляд відео під відкритим небом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.