Луцьк перетворять на територію мистецтва

Луцьк перетворять на територію мистецтва
Місто Луцьк на два дні перетвориться на територію мистецтва. Про це стало відомо сьогодні, 19 травня, під час прес-конференції щодо проведення у Луцьку 23-24 травня фестивалю сучасного мистецтва ArtTerritory: місто творців.

Під час проведення фестивалю центральна частина міста перетвориться на велику майстерню, де працюватимуть та відпочиватимуть музиканти, театрали, художники, фотографи, поети та аніматори.

Головною ідеєю фестивалю стане урбаністика. Митці будуть освоювати міський простір та трансформувати його згідно свого світогляду.

За словами першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, фестиваль відбудеться в рамках реалізації проекту "Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння."

Він зазначив, що 23 та 24 травня у місті Луцьку буде відбуватись досить серйозний фестиваль, який в себе об'єднує найрізноманітніші заходи.

Так, на фестивалі лучани зможуть насолодитись грою музичних гуртів, відвідати виставки та театральні перформанси тощо.

Зокрема, Андрій Кальков та художники із MagicArtGroup вже працюють над створенням двох графіті, які покажуть лучанам вже цими вихідними. Також в рамках фестивалю митці розмалюють тролейбус, який після цього курсуватиме вулицями міста. Луцький театр «ГаРмИдЕр» та мінський експериментальний театр EYE покажуть вуличні вистави.

На музичній сцені протягом двох фестивальних днів виступлять: київський гурт «KozakSystem», луцькі «Фіолет» та «ФлайzZzа», польські «Rockaway» та «FunkyFlow», та івано-франківський гурт «Патроничі».

Не залишитись байдужими до дійства просять й любителів спорту, адже для них організовують спортивно-розважальну локацію MagicCity, де відбудуться всеукраїнські змагання з брейк-дансу, покази паркуру, тріалу, скейтерів, вуличної акробатики.

Також в рамках мистецького фестивалю відбудеться показ анімаційних фільмів, літературні читання, художні та фотовиставки, мистецькі майстер-класи, зустрічі та презентації, кулінарні майстер-класи.

Наймолодших лучан та гостей міста запрошують відвідати дитяче містечко.

До підготовки фестивалю долучились численні громадські організації та активні лучани.

Координатор проекту транскордонного співробітництва Олена Семенюк розповіла, що в центрі логотипу фестивалю зображена людина з хмаркою, яка символізує думки.

«Це не буде фестиваль необдуманих розваг, це буде фестиваль обдуманої культури. Дехто думає, що ця хмарка схожа на коника чи інші фігури, але насправді вона відображає форму мапи міста, тож в центрі дійства буде людина і місто», - зазначила співорганізаторка мистецького заходу.

Тарас Яковлев також додав, що бюджет фестивалю – майже один мільйон гривень, втім жодної гривні для його проведення не буде витрачено з міського бюджету, адже усім необхідним забезпечать спонсори.

Ці кошти будуть витрачені на оренду сцени та обладнання, розселення польських гостей та інші організаційні потреби.

Посадовець зауважив, що цікавився думкою учасників АТО з приводу того, чи доречно нині проводити фестиваль, на що останні дали згоду.

«Фестиваль планувалось провести ще минулого року, але, на жаль, нам не вдалось цього зробити, зважаючи на трагічні події в Україні, які відбуваються до цього часу. Таким чином, було вирішено перенести фестиваль на цей рік. З початку року ми почали активно працювати над ідеєю, концепцією, створенням логотипу, в нас з’явилась команда творчих однодумців, яка щодня поповнювалась з різних громадських середовищ. Таким чином, тепер маємо цікаву креативну програму. Тож запрошуємо усіх 23 та 24 травня з 10:00 відвідати фестиваль», - зазначила начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: мистецтво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Колеги. Щоб поставити гіперпосилання, потрібно зовсім небагато часу.
Відповісти
Колеги! Інформація про фестиваль наявна у прес-анонсі та на сайті міської ради
Відповісти
Йолі-палі, на якому сайті можна глянути програму події?
Ідея просто бомбезна!
Організатори, беручи до уваги потреби молоді і не тільки дозвілля в танцклубах... чому хореографія не задіяна?????
В Луцьку багатюще танцювальних навчальних колективів. Чому КОЖЕН з них не проводить свій майстер-клас на території мистецтв?
Про-всяк випадок (для огранізаторів) перераховую:
Юніть, Волинянка, Волиняночка, СК-ДЕНС, Радість, Троянда,Ритм, Міраж, безліч колективів шкіл... тощо!
От ьи було б чудово спробувати лучанам відчути справжнє свято?!!! )))
Чи я помиляюся? ;-)
Відповісти