Луцькі велосипедисти готові допомогти облаштувати велодоріжки

Луцькі велосипедисти готові допомогти облаштувати велодоріжки
На дорогах міста часто стаються ДТП або ж неприємні ситуації за участю велосипедистів і автомобілістів.

Причиною цих ситуацій не завжди є порушення правил дорожнього руху велосипедистами, часто водії «підрізають» людей на двоколісному засобі пересування. Також причинами неприємних ситуацій є відсутність парковок, велодоріжок і наявність ям на дорогах та тротуарах,через що досить часто велосипедист і водій на автівці просто не можуть розминутись.

«Досить часто, як і водії, так і пішоходи, навіть не вважають нас, велосипедистів, учасниками руху, хоча це не так», - каже заступник президента Асоціації велосипедистів Луцька Микола Климець.

Президент Асоціації Степан Матіях зазначив, що велоактивісти залюбки долучаться до облаштування велодоріжок, якщо такі почнуть робити. Вони можуть фарбувати розмітки або іншу роботу.

«Взагалі у нас готується такий проект під назвою «Велонтер», діяльність якого в основному буде присвячена безпеці на дорогах. Будемо їздити, патрулювати. Де п’яні водії, де неправильно припарковані машини, це все будемо фіксувати на фото і відео, а також публікувати в інтернеті, спочатку на facebook, а потім на нашому сайті, який також ще в режимі створення», - мовив Степан Матіях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проведіть спочатку інструктажі для власних членів. Лісапєд то теж т.з. й має дотримуватись таких елементарних правил як: проїзд на червоне, рух по пішохідному. Окрема тема навушники у вухах безсмертних...
Відповісти
Згоден що велосепедист повинен дотримуватись правил руху, але рівняти з автомобілем то сміх.. Наведіть приклад де велосепедист збив людину на пішоході на смерть)
Відповісти
просто давайте почнемо з найпростішого: зробити маркування велодоріжки на Лесі Цкраїнки,як це є на кожній центральній вулиці у європейському місті.
щоб люди і велосепедисти спокійно розминалися.
там навіть бруківка лежить спеціально під оту доріжку - тільки нанести смуги та велосипеди
Відповісти
Останні новини
Луцькі велосипедисти готові допомогти облаштувати велодоріжки
19 травень, 2015, 15:35