Лучани святкуватимуть Дні народження Слапчука й Чорновола

Лучани святкуватимуть Дні народження Слапчука й Чорновола
Наприкінці грудня відзначають свої Дні народження дві знакові постаті сучасної української літератури та журналістики – 23 грудня виповнюється піввіку волинському письменнику Василю Слапчуку, а 24-го інтелігенція краю відзначатиме чергову річницю з Дня народження відомого журналіста, публіциста та політика, справжнього Українця В’ячеслава Чорновола.

Як повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міськради, 23 грудня в Палаці культури Луцька відбудеться ювілейний вечір з нагоди 50-річчя від дня народження письменника Василя Слапчука. Початок урочистостей – о 16.00.

Волинянин Василь Слапчук народився 23 грудня 1961 року в селі Новий Зборишів. Після закінчення середньої школи навчався у технічному училищі № 1 м. Луцька та працював шліфувальником на автозаводі «Комунар» у Запоріжжі. Воював у Афганістані, де був тяжко поранений. Закінчив факультет української філології Луцького педінституту імені Лесі Українки. Нині проживає в Луцьку, пише вірші, прозу та критику.

Автор понад двадцяти книжок. Лауреат Шевченківської премії за поетичну збірку «Солом’яна стріха Вітчизни» (2003 рік).

Наступного дня, 24 грудня, в Луцьку вшанують пам’ять В’ячеслава Чорновола. Міський голова Микола Романюкпідписав відповідне розпорядження. Адже минає 74 роки з дня народження літературного критика, публіциста, політика В’ячеслава Чорновола, з цієї нагоди у місті відбудеться низка заходів з метою вшанування пам’яті відомого українця.

У загальноосвітніх закладах міста проводитимуться тематичні уроки, пов’язані з життям та діяльністю В’ячеслава Максимовича. У бібліотечних установах - виставки літератури, присвячені визначній постаті.

24 грудня об 11.00 відбудеться покладання квітів до меморіальної дошки В’ячеславу Чорноволу (вул. В’ячеслава Чорновола, 3).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани святкуватимуть Дні народження Слапчука й Чорновола
22 грудень, 2011, 14:50