«Уміння автогонщика мені допомагають під час поїздок у зону АТО» – Олексій Мочанов

 «Уміння автогонщика мені допомагають під час поїздок у зону АТО» – Олексій Мочанов
У Луцьку відбулась зустріч відомого автогонщика та волонтера Олексія Мочанова із волинськими студентами, під час якої чоловік розповів про свій тісний зв’язок із військовими добровольчого підрозділу УМВС України у Волинській області «Світязь».

Зустріч відбулась у бібліотеці СНУ імені Лесі Українки 19 травня.

До Луцька Олексій Мочанов приїхав з авторською програмою і разом із музикантами, автогонщик виступить у Палаці культури міста. Під час зустрічі із студентами Мочанов розповів, що вже покинув автоспорт і нині більшість свого часу приділяє волонтерським поїздкам у зону АТО, а також проводить благодійні концерти.

Чоловік зазначив, що наїздив у зону проведення АТО майже 86 тисяч кілометрів і зазначив, що його уміння досконало і професійно водити автомобілі допомагають живим повертатися до Києва. Адже знаходячись у зоні щоденних артилерійських обстрілів, Мочанову неодноразово доводилось минати снаряди, які розривалися за декілька десятків метрів.

Бійців добровольчого підрозділу УМВС України у Волинській області «Світязь» Мочанов називає своїми «похресниками». Він часто зустрічався із бійцями у Вуглегірську, де військові несли службу на одному із КПП. Волонтер тісно працює із керівництвом «Світязя» і намагається привозити всі необхідні речі для військових.

«Раніше ми їздили у зону бойових дій і грали концерти для наших військових товаришів, які служили у різних населених пунктах Донбасу. Але згодом друзі почали їздити на ротації. І так ми почали організовувати невеличкі музичні вечори для місцевого населення окремих міст Донбасу, де служили наші військові. Повірте, цим людям потрібне спілкування. Я співати не вмію, але дуже люблю. Тому я на своїх концертах читаю власні вірші, а музиканти створюють гарний музичний супровід», - мовив Мочанов.

Окрім того відомий автогонщик вважає, що головним ворогом для наших військових на передовій є алкоголь і бажання екстремально проводити вільний час. Він зазначив, що нерідко наші бійці потрапляють у ДТП, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, і без потреби вимикають фари автомобілів. Почастішали випадки самострілів серед українських військових, які пострілом з автомата можуть поранити себе в ногу.

Незадоволений Мочанов також і тим, як чинна влада провела рятувальну операцію у Непалі і всі свої недоліки списала на Зоряна Шкіряка. Змусивши його під тиском громадськості піти у відставку.

«В Україні існують певні олігархічні клани. ЗМІ під них підлаштовуються і захищають їхні ж інтереси. Мені дивно, що журналісти, які полетіли у Непал за державний кошт роблять «селфіки» і звинувачують Шкіряка, що з ним полетіла його дружина. Журналісти у більшості висвітлювали не саму рятувальну операцію, яка була не легкою, а почали «клювати» Шкіряка», - зазначив Мочанов.

Попри усі негаразди, які нині є в керівництві генштабу та в уряді, Олексій Мочанов закликав студентів не покидати Україну і не шукати кращого життя за кордоном. На його думку, кожен молодий житель країни навіть не усвідомлює на скільки Україна є мальовничою і не відкритою для них. Він закликав молодь активніше долучатись до державних процесів і не залишатись осторонь від тих подій, які є у державі і пам’ятати, що в країні війна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Далі ковбойської шляпи і полабати на гітарі в барах, він не продвинувся, критикант...
Відповісти
Справжній чоловік!!!Робить,а не говорить! і музикант класний!!!
Відповісти
Вхід скільки стоіть
Відповісти
Останні новини
«Уміння автогонщика мені допомагають під час поїздок у зону АТО» – Олексій Мочанов
20 травень, 2015, 09:08