Волинянин видурив в Міністерства оборони більше 90 тисяч

Волинянин видурив в Міністерства оборони більше 90 тисяч
Суд визнав колишнього волинського прапорщика винним у підробці документів.

Колишнього військового службовця звинуватили у підробці документів про те, що він отримав травму під час перебування на службі в армії. Як з’ясувалось під час засідання Луцького міськрайонного суду, обвинувачений у вересні 2013 року звернувся до Волинського обласного військового комісаріату з письмовою заявою про виплату йому одноразової грошової допомоги. Для отримання одноразової грошової допомоги обвинувачений надав до Волинського ОВК завідомо підроблений витяг з наказу військового комісара Ківерцівського РВК №17 про отримання ним травми під час фізичної підготовки.

На підставі цього та інших наданих документів, комісія з розгляду питань, пов'язаних із призначенням та виплатою одноразової грошової допомоги департаменту фінансів Міністерства оборони України прийняла рішення про виплату одноразової грошової допомоги в розмірі 27 місячного грошового забезпечення – майже 90 тисяч гривень.

Сам підсудний свою вину в залі суду не визнав. За його словами, документи, які він подав, відповідають дійсності та являються офіційними.

Викликані до зали суду свідки, чий підпис стояв на вищезгаданому документі, розповіли, що не пам’ятають такого факту, щоб підсудний отримав травму під час виконання службових обов'язків, а будь-які документи з даного приводу не підписували та не завіряли.

Окрім того, свідчення показали, що на території Ківерцівського РВК в зазначеному на документі період будь-яких занять з фізичної підготовки не проводилися.

Судово-медичний експерт звернув увагу суду на те, що надана йому на ознайомлення довідка на ім’я обвинувачуваного, не являється медичною документацією, згідно вимог номенклатур Міністерства охорони здоров'я України.

Окрім цього, Феміда відмовилась брати до уваги покази ще трьох свідків, які начебто бачили, що колишній військовослужбовець отримав травму під час виконання службових обов'язків, зокрема, фізичної підготовки. Причиною для цього послужило те, що вони разом служили з обвинуваченим та перебували з ним в товариських стосунках.

Головуючий суддя ухвалив, що обвинувачений винний у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 190 та частини 4 статті 358 Кримінального кодексу України (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому та використання завідомо підробленого документа – ВолиньPOST).

Відтак, волинянин буде перебувати 1 рік 6 місяців в місці позбавлення волі. Окрім цього, з нього мають стягнути 90 тисяч гривень, які екс-військовий отримав від держави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.