У Волинському краєзнавчому музеї презентуватимуть українське повсякдення ранньомодерної доби Волині

У Волинському краєзнавчому музеї презентуватимуть  українське повсякдення ранньомодерної доби Волині
21 травня о 15:30 Волинський краєзнавчий музей запрошує на презентацію збірника “Українське повсякдення ранньомодерної доби. Волинь XVI ст.”

Видання містить 320 документів з історії життя волинської спільноти XVI ст. Основою матеріалу для збірника стали актові книги ґродських і земських судів XVI ст., що зберігаються у Центральному державному історичному архіві України в м.Києві.

Документи розкривають змістовно як матеріальний світ повсякденного людського побуту, так і найрізноманітніші сторони людського життя в усіх його проявах. Тут показано стосунки всередині станів, у тому числі родинні та сусідські, а також взаємини різних станів тогочасного українського соціуму: рядової шляхти, міщанства, селянства, духовенства та етнічних груп, що проживали на території Волині.

Збірник дозволяє під новим кутом зору поглянути на тогочасні процеси і явища буденного людського життя, які раніше залишалися поза увагою дослідників. Низка документів книги показує повсякденний устрій міського життя в його різноманітних проявах, стосунки між різними верствами, а також відносини українського населення з іншими етнічними групами.

Надзвичайно цінними у виданні є ілюстрації одягу різних станів волинського суспільства XVI століття, здійснені на основі архівних документів Сергієм Шаменковим, автором низки науково-історичних реконструкцій військового та цивільного одягу XVI – XVIII ст.

Ґрунтовний аналіз документів тогочасної епохи висвітлено у передмові керівником колективу – Іриною Ворончук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: книги, музей
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Волинському краєзнавчому музеї презентуватимуть українське повсякдення ранньомодерної доби Волині
20 травень, 2015, 10:53