Волинський нардеп закликає депутатів негайно прийняти проект закону для захисту підприємців

Волинський нардеп закликає депутатів негайно прийняти проект закону для захисту підприємців
Голова депутатської групи "Воля народу" Ігор Єремеєв закликає депутатів негайно прийняти проект ЗУ №2892 для захисту підприємців.

Про це він заявив з трибуни парламенту сьогодні, 20 травня.

"Ми неодноразово чуємо у парламентській залі, як коаліція демонстративно «бореться» із корупцією, олігархами, активно навішує ярлики, займається самопіаром та критиканством. В запалі такої демонстративної боротьби з корупцією Парламент інколи навіть приймає дійсно корисні закони. Так за поданням прем’єр-міністра було прийнято закон, який зобов’язує юридичні особи відкрити «кінцевих вигодонабувачів», простіше кажучи власників. Цілком правильна ідея. Але її реалізація перетворилась знову на фарс!

Тепер підприємцям, щоб повідомити про "власників" потрібно заповнити від руки анкету під назвою "форма 4", яка складається із десятка сторінок і здати її державному реєстратору. Про «кінцевих вигодонабувачів» мають повідомити громадські організації, ОСББ та житлові кооперативи. Людина без досвіду цю анкету так просто не заповнить, тому потрібно наймати юриста.

Як наслідок – зараз утворилися величезні черги по всіх містах України. Підприємці займають черги з вечора, за декілька днів, та як в старі радянські часи дефіцитів, записуються в списки. У чергах масово працюють «решали», які за 500 гривень заносять документи до реєстраторів без черги.

Закон передбачає штраф до 8 тис. грн. для тих підприємців, хто не подасть вчасно інформацію для невеличкого ТОВ, ОСББ або громадської організації – це значні кошти! Такі непродумані кроки зі створення додаткових перепон та ускладненням процедур, відверто формують ґрунт для корупції. До наших громадських приймалень сотнями дзвонять підприємці із куточків України і фактично благають допомогти.

Наша депутатська група «Воля народу» вимагає терміново виправити ситуацію - оперативно включити до порядку денного й розглянути запропонований нами проект закону номер 2892, яким відтерміновується кінцевий строк подання відомостей для юридичних осіб до 1 січня 2016 року. Це допоможе вирішити проблему для мільйонів підприємців України, яку їм штучно створили чиновники", - написав народний депутат на своїй сторінці у мережі Facebook.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
жидяра має глубоко в дупі підприємців,а закон в першу чергу буде захищати його.
Відповісти
Ти поплутав він не жид
А закон дібільний мій бух в милі
Відповісти
сам ти жид!
Ігор хороший чоловік
Відповісти
Все, до чого він торкається банкрутує і пропадає, коли в нього не забирають.
Кондитерка, спиртзавод, волиньторф,
Відповісти
Форму 4 (Кінцевий вигодонабувач )продають юрособи, фізосіб це не стосується
Відповісти
Лобіювання власних інтересів !!!
Відповісти
Останні новини
Волинський нардеп закликає депутатів негайно прийняти проект закону для захисту підприємців
20 травень, 2015, 12:51